HockeyNews
PLUS

Backlunds spik: Carolinas överlägsenhet

PP Carolina
James Guillory/Bildbyrån

Publicerad: 27 april 2024

FacebookXWhatsApp

SHL-finalen i Catena Arena tar täten på lördagens Powerplay som är fylld med godbitar. ZSC Lions har möjligheten att säkra titeln i Schweiz där även en av kupongens två landskamper spelas. På andra sidan pölen tar sedan Stanley Cup-slutspelet vid där Carolina och Florida har chansen att avancera till nästa runda. Nu ökar vi!

Spelstopp: 15:14

1. Rögle - Skellefteå 1

Med Rickard Hugg och Axel Sandin Pellikka tillbaka genomförde Skellefteå en i stora drag fläckfri match 3. SAIK var numret större i period två och tre och efter att ha varit vid ledning vid två tillfällen kunde Max Lindholm avgöra i slutet med sitt 3-2-mål. Inramningen i Catena Arena var elektrisk men samma energi syntes inte hos de grönvita ute på isen som fortsätter ha bekymmer i sitt powerplay. Något som Roger Hansson måste få ingång på momangen. Utgångsettan garderas tidigt och generöst.

2. Lausanne - ZSC Lions X

Efter en mållös första period fick Derek Grants till synes billiga utvisning efter halva matchen spelad fart på både lagkamrater och ZSC-publiken. Zürich tog över taktpinnen från Lausanne som öppnade bäst och inom loppet av 51 sekunder i slutskedet av mittakten säkrade ZSC segern med dubbla strutar. Gästerna leder nu med 3-2 i matcher och har möjligheten att spela hem titeln, men då ska de lyckas vinna på resande tass som inget av lagen har gjort i denna finalserie. I Vaudoise aréna målas det med breda penseldrag från väst till öst.

3. NY Islanders - Carolina 2

Carolina har möjligheten att bli det första laget i Stanley Cup-slutspelet att avancera till kvartsfinalen efter en ny viktoria i match 3. Hurricanes skaffade sig en tvåmålsledning i den första perioden som de sedan aldrig släppte taget om (3-2). Jesper Fast kommer dessvärre missa hela slutspelet för Carolina meddelande Rod Brind'Amour men förhoppningar finns att viktiga backen Brett Pesce ska kunna göra comeback senare i knockout-fasen. Denna matchserie är så gott som över och under lördagskvällen tror jag att Carolina slår spiken i kistan. Spiktvåa trots att procenten inte lär bli mumma.

4. Tampa - Florida X

Florida har kopplat ett järngrepp om delstatsderbyt och har skaffat sig fyra chanser att lösa avancemanget. Match 3 var en svängig historia som Matthew Tkachuk gjorde första och sista målet i när Florida vann med 5-3. Sam Bennett saknades senast och Panthers ser också ut att få klara sig utan centern den närmaste tiden. 3-0 i matcher är i överkant sett till spelet där Tampa har hållit näst intill jämnt skägg med Florida de två senaste matcherna. Ett avancemang för Tampa är avlägset men att de undviker en svepning känns desto troligare. Helgardera.

5. Toronto - Boston 1

Brad Marchand retade gallfeber på både spelarna och fansen i Toronto innan han själv avgjorde match 3. I tredje perioden serverade lagkaptenen först Jake DeBrusk i powerplay för ett ledningsmål. Därefter pangande Marchand själv in både 3-2 och därefter 4-2 i öppen kasse. Toronto saknade alltjämt William Nylander som hoppas kunna vara tillbaka till match 4. Maple Leafs behöver hålla fokus på rätt saker för spelmässigt är de minst lika bra som Boston. Är “Lill-Nyllet” tillbaka är det en stor bonus och förblir ettan lågt streckat är det en fräck spik.

6. Vegas - Dallas 1

Dallas är i brygga efter att ha förlorat båda matcherna i American Airlines Center.

Jason Robertsson gav Dallas ledningen i match 2 men publiken hann knappt fira färdigt innan Jonathan Marchessault kvitterade i slutet av första perioden. I mittakten gick Vegas upp i ledning och när Dallas-målen uteblev var det Jack Eichel som stängde butiken med 3-1 i öppen kasse. Spelet har varit jämnt men de regerande mästarna har Logan Thompson mellan stolparna som har vunnit målvaktsduellen så här långt. Gubben, etta-tvåa, ramar in detta.

7. Österrike - Tyskland 1

Tyskland vann torsdagens träningslandskamp mot Österrike med 4-2 efter dubbla strutar av Marc Michaelis i första perioden. Tyskarna var som väntat numret större första 20 men Österrike vek inte ned sig och var det bättre laget i mittakten. I slutperioden, som Tyskland vann på tavlan med 2-0, var spelet jämnt och matchen hade lika väl kunnat gå åt andra hållet om pucken hade studsat aningen annorlunda. Därför kastas den överstreckade tvåan i papperskorgen och 1X blir lösningen.

8. Schweiz - Lettland X

Den andra träningslandskampen är ett dubbelmöte där den första ronden spelas under fredagskvällen. Schweiz som har fått in bland andra Fabrice Herzog och Dario Simion från Zug är på pappret det laget som faller i ögonen. Men förra veckans back-to-back-möte mot Frankrike var desto mindre imponerande. När dessutom de rödvita fick axla ett omotiverat stort favoritskap på fredagens kupong känns en helgardering och knalljobb som rätt väg att vandra i returmötet.

Backlunds dunderspik: Carolina

Att Islanders tog sig till slutspelet var en bedrift men i åttondelen tar äventyret slut. Spelvärdet lär inte bli det bästa men Carolinas överlägsenhet går inte att blunda för när sopkvasten plockas fram i UBS Arena.

Backlunds skrällbud: Österrike

Tyskland vann planenligt den första matchen mot Österrike, men någon enkel seger var det inte. Tvåans stora favoritskap är därför svårmotiverat och lågt betrodda 1X är betydligt troligare utfall än vad strecken antyder.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Rögle - Skellefteå 1x2

2. Lausanne - ZSC Lions 1x2

3. NY Islanders - Carolina 2

4. Tampa - Florida 1x2

5. Toronto - Boston 1

6. Vegas - Dallas 12

7. Österrike - Tyskland 1x

8. Schweiz - Lettland 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!