HockeyNews
PLUS

Agenten om intresset för Leksandsstjärnan: ”Ingenting är påskrivet”

(18980) Peter Cehlarik
Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2021

FacebookXWhatsApp

Leksandsstjärnan Peter Cehlarik är hett eftertraktad i Europa inför nästa säsong. 
Nu uttalar sig agenten om ryktena. 
– När du spelar bra så kommer det alltid spekulationer, säger Louis Liesch till HockeyNews.sePeter Cehlariks vara eller inte vara i Leksand nästa säsong har varit en lång följetong efter jul. 


Den slovakiske forwarden har kontrakt med Leksand över nästa säsong, men har en klausul i sitt kontrakt som möjliggör en flytt till en annan liga. 


Det har rapporterats om intresse från både Schweiz och Ryssland, samtidigt som Leksand är fast beslutna om att de vill göra allt för att behålla honom. Nu uttalar Cehlariks agent Louis Liesch sig om situationen:


– Jag tror att han är öppen för det mesta just. Men ingenting är påskrivet, förutom det gällande kontrakt han har med Leksand, slår han fast för HockeyNews.se. 


– När du spelar bra så kommer det alltid spekulationer. Han (Peter Cehlarik) trivs där. Det var ett bra beslut att skriva på där. Det lär finnas intresse för alla spelare i Leksand med tanke på den säsong de haft. 


LÄS MER: Cehlarik om Leksandsfansens swishsatsning: "En av anledningarna"


Blir Peter Cehlarik kvar i Leksand? Foto: Bildbyrån

Agenten bekräftar också att det finns intresse från samtliga de europeiska toppligorna. 


– Där är många klubbar intresserade av honom, men det är normalt när du gjort en bra säsong. Det är från överallt i Europa, säger han. 


NHL? 


– Jag tar inte den biten just nu. 


Tidigare har general managern Thomas ”Tjomme” Johansson berättat om oron för att Peter Cehlarik och Marek Hrivik ska lämna – trots gällande kontrakt. 


– Vi kommer aldrig kunna konkurrera med anbud från KHL eller NHL. Så om de skulle få chansen där så ska de så klart få ta den. Det är klart att de har ögon på sig. Vi kan inte konkurrera med de pengarna, säger Thomas Johansson till DT

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!