Annons


Tyst kring Jonsson Fjällby – efter förhandlingarna


6 november

AHL-KOLLEN. Alla Djurgårdsfans hade stora förhoppningar om att få se bröderna Davidsson tillsammans med Axel Jonsson Fjällby den här säsongen.

Nu har det varit tyst ett tag – samtidigt som 19-åringen hunnit göra 14 matcher i AHL och han stod för 1+1 i helgens matcher.

Det här är en koll bland svenskarna i Atlantic division.

Annons

Svenskarna I Atlantic division 

Till skillnad mot Jonathan Davidsson, som hade ett färdigt kontrakt med Djurgården, krävdes förhandlingar mellan DIF och Axel Jonsson Fjällby för att enas om en lösning efter att han skickats ner från Washington till Hershey i AHL.

Han uppgavs att vara nära en lösning i oktober men sedan dess har det inte hänt mycket – förutom att Jonsson Fjällby redan hunnit spela 14 matcher i AHL.

I helgens stod han dessutom både för sitt andra mål för säsongen och sitt första assist när Hershey spelade tre matcher på tre dagar:

Rochester–Hershey 2–4

Hershey–Rochester 1–4

Hershey–Hartford 2–1 (efter straffar)

Är han fortfarande nära en comeback i SHL eller är Jonsson Fjällby på väg att hitta rätt i sin nya miljö i Washingtons farmarlag? Snart lär vi veta svaret på den frågan.

Djurgårdens fans får fortsätta hoppas på att forwarden kan bli ett sent tillskott i spelartruppen inför det som ser ut att bli en guldjakt till våren.

•••

Dagens mest glädjande nyhet som många vaknade upp till var att Lias Andersson kallades upp strax innan midnatt i går svensk tid.

Söndagens match mot just Jonsson Fjällbys Hershey blev den sista i AHL för stunden och nu väntar en ny chans i New York Rangers.

Andersson klev isen poänglös men hade fem skott på mål och fick trösta sig med det positiva beskedet och möjligheten som väntar nu.

Hartfords Michael Lindqvist spelade fram till lagets enda spelmål i strafförlusten och är nu uppe i sex poäng (3+3) på 14 matcher.

•••

Ytterligare en svensk som just kallats upp är Anton Blidh. Från Providence till Boston inför nattens match mot Dallas – som Boston vann efter Brad Marchands avgörande på övertid. 

Blidh var dock struken och kom inte till spel men närmar sig kanske sitt första framträdande i NHL den här säsongen.

Han har gjort sex poäng (2+4) på 11 matcher i AHL så här långt och förra året fick han bara spela en NHL-match för Boston.

•••

Linus Ölund hade sin första tvåpoängmatch den här säsongen i fredagens seger mot 3–5-seger mot Hartford. Ex-brynäsaren hade 1+1 på nio matcher inför helgen och han gör sin första säsong i Pittsburghs farmarlag Wilkes-Barre/Scranton.

Läs fler artiklar om AHL 


Annons