HockeyNews
PLUS
AHL
Lekkerimäki Öhgren Bystedt

Från hettan i SM-slutspelet till farmarligan

SM-slutspelet är över för stortalangerna Jonathan Lekkerimäki, 19, Liam Öhgren och Filip Bystedt. Nu fortsätter säsongen för trion – i Nordamerika.

2 april 2024
AHL-fynd

Hockeylabbet: Guldkornen svenska lagen borde värva i AHL

Lyckade värvningar från Nordamerika händer mer sällan nu för tiden. I det senaste avsnittet av podden [Hockeylabbet](https://open.spotify.com/episode/2gQQy23IkDALk5Zey3eLi9) går analytikern Simon Brändström igenom potentiella fynd i AHL. – Det är magi. Go get him! Han ser fantastisk ut, säger Brändström om en av spelarna.

31 mars 2024
Abbott Chris

Chris Abbott förnekar uppgifter om AHL-flytt

Under dagen kom [Sportbladet](https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/69pra0/silly-surr-abbotts-nya-klubb-och-fbk-nara-varva-att-talang) ut med uppgifter om att Chris och Cam Abbott ska vara klara för en flytt till Chicago Wolves i AHL. Men nu nekar Chris dess uppgifter till [HD](https://www.hd.se/2024-03-28/abbott-dementerar-ahl-uppgifterna-inte-sant/).

28 mars 2024
LISTA

LISTA: 15 svenskar som kan återvända från Nordamerika

Mängder med svenskar väljer att pröva lyckan i Nordamerika, men långtifrån alla lyckas. Nu kan flera tunga namn vara på väg hem – HockeyNews reporter Mattias Persson går igenom kontraktsläget och listar 15 spelare som kan återvända till Sverige.

17 mars 2024
Lucas Carlsson

AHL-lagets besked: Förre BIF-backen skadad

Gävlesonen och stjärnbacken Lucas Carlssons säsong är över. Samtidigt tredjades hans svenske lagkamrat på deadline day.

13 mars 2024
Marian Studenic

Uppgifter: Färjestad jagar stjärnforwarden

Färjestad tappar flera tunga forwardspjäser till nästa säsong. Men då är i gengäld en NHL- och VM-meriterad forward aktuell för Karlstadsklubben, skriver [Värmlands Folkblad](https://www.vf.se/2024/03/11/har-ar-den-nhl-meriterade-slovaken-som-ar-hogintressant-for-farjestad-2c0c7/).

11 mars 2024
Elias Pettersson

Talangen till AHL – blir inget Örebro

Backen Elias Pettersson som är draftad av Vancouver har större delar av säsongen spelat i Västerås. Nu blir det spel i AHL för 20-åringen.

8 mars 2024