HockeyNews
PLUS

AIK-Blomqvist: "Hoppas att Krüger mår bra"

(32203) 'Anton Blomqvist
Jesper Zerman/Bildbyrånr
ANNONS

Publicerad: 17 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. AIK-tränaren Anton Blomqvist försvarar inte tacklingen som fick bort Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger från derbyt på Hovet.
– Jag hoppas att Krüger mår bra, säger Blomqvist till Hockeynews.
ANNONS

Det blev hett och hetsigt på Hovet. Känslorna svallade över i den andra perioden efter det att Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger åkt på en tackling av AIK-backen Hampus Falk som inte var nära pucken.

– Jag ser den på jumbotronen ganska som hastigast. Det känns som en interference helt klart. Jag hoppas att Krüger mår bra, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist till Hockeynews efter 3–0-vinsten mot Djurgården på Hovet inför enbart AIK-supportrar.

Backarna Tom Hedberg, AIK och Kevin Karlsson, Djurgården, rök ihop kort efter och fick två minuters utvisning var för roughing.

ANNONS

Djurgården var rejält upprört både på tacklingen i sig men även för att det inte blev någonting från domarna.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Efter det blir det en följetong av ganska fula tilltag från deras sida. Samtidigt, det är en del av det. Vi vet att det är ganska hetsigt en sån här kväll. Jag tycker att vi hanterar det ganska bra, säger Anton Blomqvist återhållsamt nöjt.

ANNONS

Går Djurgården över gränsen?

– Nej, det ska jag inte säga. Det blir några situationer. De blir förbannade. Det är deras kapten. Jag har full förståelse för det. Men åter igen, jag tycker att vi hanterar det bra, säger Blomqvist.

TITTA PÅShoot the puck – Hockeynews nya videopodd. Heta NHL-målvakten Jacob Markström om livet på och utanför isen i världens tuffaste liga

ANNONS

AIK gjorde sina tre mål i den andra perioden och höll sedan ett stadigt grepp om 3–0-ledningen.

Fick ni Djurgården dit ni ville?

–  Ah, jag vet inte. Jag tycker att vi är bra i tredje perioden. Där hittade vi vårt spel på ett bättre sätt. Vi kunde flytta pucken lite. Jag tycker att första perioden är extremt krampaktig från vår sida. Det är (målvakten Tobias) Normann som håller oss kvar i matchen, även vårt boxplay.

ANNONS

LÄS MERDIF-tränaren sammanbiten – orden om Krüger

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln