Dicks drömstart – mål direkt: ”En patentare”

Dick Axelsson kunde knappast ha fått en bättre start på sin återkomst.
Fem minuter in på comebacken hade 37-åringen presenterat sig.
– Den har man gjort 300-400 gånger i sin karriär, säger han till TV4.

ANNONS

Frågorna har varit många. Ska han hålla och hur bra kommer han att vara? Dick Axelsson behövde drygt fem minuter på sig innan han hade presenterat sig i sin comeback.

Efter att Oskarshamn tagit ledningen genom Niclas Burström såg den 37-årige forwarden till att kvittera med ett välplacerat avslut i powerplay bakom Tomas Rydén efter 4:31 på klockan.

– Den har man gjort 300-400 gånger i sin karriär. Jag kommer in på den sidan och ett slagskott i en utmärkt höjd, den är inövad. En patentare, säger Dick Axelsson i TV4:s sändning.

Efter Axelssons kvittering drog Daniel Brodin på sig ett matchstraff och i det efterföljande numerära överläget smällde Zion Nybeck dit 2–1.

– Si så där faktist. Både upp och ner, mycket utvisningar som förstör rytmen. 2–1 i baken, nej vi är inte nöjda, säger Dick Axelsson.

Den andra perioden var knappt två minuter gammal när Djurgården kvitterade. I numerärt underläge såg David Blomgren till att skrinna sig fri och sätta 2–2.

Efter drygt halva den andra perioden var Djurgårdens vändning fullbordad. I en omställning spelade Ludvig Rensfeldt fram Albin Grewe som satte ledningsmålet för Djurgården.

Djurgården ökade sedan på ledningen ytterligare efter mål av nyförvärvet August Berg. Oskarshamn vägrade dock att ge sig och reducerade sedan i powerplay efter mål av kanadensaren Michael Joyeaux.