HockeyNews
PLUS

Ryfors efter flyttryktet: "Här jag vill vara"

(31461) Simon Ryfors
Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Simon Ryfors stänger ner sina sociala medier efter ryktet om att han skulle vara klar för en flytt till Schweiz, enligt HD-sporten.

HD avslöjade för drygt en vecka sedan att Simon Ryfors var högaktuell för en flytt till Schweiz efter säsongen. Enligt deras uppgiftslämnare skulle till och med en övergång vara klar. Aftonbladet gick ett tag efter ut med att Davos skulle bli hans nya klubbadress. 

– Jag har inte märkt av det jättemycket, jag har mitt fulla fokus här. När det började cirkulera lite rykten förstod jag att det bara skulle skapas fler. Jag har försökt hålla mig ifrån sociala medier, men det är klart att man ser någon kommentar hit och dit. De är inte alltid jättepositiva, jag försöker låta dem studsa ifrån mig, säger Ryfors. 

Ryfors närmsta och spelarna i laget är fullt medvetna om var forwarden har sitt fokus, och att ryktena inte spelar någon roll. 

26-åringen försöker vara i nuet och hantera det på sitt sätt. 

– Fortsätta försöka vara så närvarande som möjligt. Vi är många i omklädningsrummet som vill få ännu mer fart på detta och vi måste hjälpas åt. Där vet jag att det surret inte hjälper oss. 


Säsongen har hittills varit tuff för Ryfors som i somras skrev på ett fyraårsavtal med Rögle. 

– Jag är inte i mitt livs målform, men jag försöker visa att mitt hjärta brinner för den här klubben på isen. Jag vill lämna all min energi och hela mitt hjärta där ute i att försöka göra laget bättre oavsett om det handlar om att göra målen eller spela fysiskt. 


Hampus Sjöström, tillförordnad sportchef i Rögle, bekräftade efter lördagens förlust mot Frölunda att en out fanns i Ryfors kontrakt. 26-åringen själv vill inte svara på om han är klar för en flytt efter säsongen. 

– Jag har inga kommentarer till det. Jag kommer att ge samma svar: det är här jag vill vara just nu och jag gör mitt bästa för det här laget. Sen finns det en väg ut, det är i så fall mellan min agent och Hampus. 

Under onsdagens isträning saknades nyblivne pappan Daniel Zaar, men han förväntas återförenas med Dennis Everberg och Simon Ryfors inför Luleåmatchen på torsdag. 

– Vi är alla väldigt exalterade, det har testats runt en del under säsongen och vi hade två-tre matcher ihop i början när saker och ting var tuffa. Förhoppningsvis kan vi hitta en gnutta av kemin vi hade för några år sedan och göra varandra bättre. 

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!