HockeyNews
PLUS

Kaos i Mora – "tillsätta en klubbdirektör är uteslutet"

(31318) Smidjegrav Arena
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Kaoset fortsätter i Mora IK. Nu har även vice ordförande Karin Stikå Mjöberg avgått – hon som agerat som ordförande de senaste veckorna.

ANNONS

Mora ligger just nu på åttonde plats i Hockeyallsvenskan efter att ha åkt ner några placeringar den senaste månaden.

Men turbulensen har varit ännu större utanför isen.

Den 30 oktober röstades Patrik Andersson fram som ny ordförande i Mora, som medlemmarnas nominering. 
Redan i början av december avgick han. 

– Det har inte gått att ena till samsyn mellan styrelsen och klubbledning. I denna låsta situation tar jag därför mitt ansvar att avgå, förklarade ordföranden. 

Nu avgår även Karin Stikå Mjöberg 

Bakom avgångarna rör sig bland annat ett medlemsinitiativ om att utlysa ett ett extra årsmöte. 

Till Mora Tidning förklarar Karin Stikå Mjöberg i ett SMS: 

“Ja jag har valt att avgå som vice ordf och ledamot i styrelsen. Ett medlemsinitiativ har en tid tillbaka samlat röster för att kunna enligt stadgarna påkalla ett extra årsmöte. Styrelsen får vetskap den 7 januari om att medlemsinitiativet kan påvisa att de nu fått de 10% av medlemmars röster som krävs för att det skall bli ett extra årsmöte. Mitt förslag som ordförande på gårdagens styrelsemöte blir därför att styrelsen bör utlysa ett sådant möte. Då ett årsmöte skall ske inom en 2 månaders period föreslog jag också att styrelsen då skall avvakta med att tillsätta en klubbdirektör tills en ordinarie ordförande blir vald. Att i detta läge tillsätta en klubbdirektör känns uteslutet för mig då tillsättningsprocessen ändå pågått under en mycket lång tid och senast sökande var klar med intervjuer och tester så sent som i fredags förra veckan. Jag anser att det är en förutsättning och förenat med stora fördelar att vänta in valet av en ordinarie ordförande innan tillsättning av klubbdirektör sker eftersom det är av största vikt att ordförande och klubbdirektör samarbetar på ett bra sätt för MIK:s bästa. Detta förslag röstades ner och jag beslutade mig därför att avgå som vice ordf och ledamot. Detta är huvudorsaken till att jag valde att avgå och jag har för närvarande inget ytterligare att tillägga” 

Klubben skriver nu i ett utskick: 

“Varför har då flera personer, varav tre med uppdrag som ordförande och vice ordförande, valt att lämna sina uppdrag i Mora IK:s styrelse? Samtliga har sina personliga skäl med det gemensamt att påtryckningar från personer eller grupper utanför styrelsen har påverkat deras beslut” 

Den förre spelaren Mikael Simons ansvarar nu: 

“Styrelsens nuvarande vice ordförande är i dagsläget Mikael Simons. Hans ambition och uppdrag är att skapa lugn och ordning och reda i Mora IK. Styrelsen ser honom som rätt person att lägga grunden för ett bra samarbete mellan styrelse, klubbledning och inte minst våra medlemmar”. 

Mikael Simons säger i utskicket: 

– Jag har tagit tjänstledigt från mitt arbete och vikarierar nu på kontoret som föreningens högsta chef i väntan på att personen som fått tjänsten är redo att ta över, säger Mikael och fortsätter. 

– I dagsläget handlar allt, och då menar jag allt, om att agera för Mora IK:s bästa. 

Utskicket är undertecknat av de kvarvarande medlemmarna i Moras styrelse.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln