Sylvegårds helkväll – slog till med fyra mål

Publicerad: 16 november 2023

1–0, 2–0, 3–2 och 5–4 på straff.
Marcus Sylvegård var glödhet för Växjö på bortaplan mot Skellefteå.

ANNONS

Växjö gjorde 1–0 redan efter 19 sekunders spel på bortaplan mot Skellefteå. Femton minuter senare kom även 2–0, innan hemmalaget avslutade perioden med att både reducera och kvittera.

Efter en vilostund efter 20 spelade minuter sa Växjö att det fick vara nog på det roliga för Skellefteå, för stunden, och fyra minuter in i period två gjorde man också 3–2.

Och precis som vid de två första fallen var det Marcus Sylvegård som skickade pucken i mål. Efter att han styrt in de två första målen från nära håll så pricksköt han in det tredje för att fullborda sitt hattrick.

ANNONS

Skellefteå kom att reducera med två minuter kvar av andra perioden, när Oskar Nilsson hittade rätt i numerärt överläge.

I tredje perioden stod Växjö länge pall, men med drygt tre minuter kvar kvitterade Axel Sandin-Pellika. Efter en mållös förlängning väntade straffar, där alla missade – förutom Marcus Sylvegård.

Med hans fjärde mål för kvällen blev han stor matchvinnare för sitt Växjö.