HockeyNews
PLUS

Flyttades till Rögles juniorer – går nu in med "Challe"

(29905) leksandcoach
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 november 2023

FacebookXWhatsApp

Efter två säsonger som assisterande tränare för Rögle fick David Printz en ny roll med spelarutveckling på juniorsidan. I går stod det klart att han mitt i säsongen flyttar till Leksand och blir en del av SHL-lagets tränarstab.
– Jag har snackat med Challe Berglund och Thomas Johansson. Leksand idag känns som en förening som är på rätt spår med någonting och där det är bra stämning i truppen. Det ska bli jättekul att komma dit, förklarar Printz för Dala-Demokraten.

ANNONS

Så här skriver Leksand:

“Printz avslutade sin aktiva karriär efter säsongen 2019/2020, en karriär som bland annat innehöll över 500 matcher i SHL/Elitserien samt spel i såväl Nordamerika som flera europeiska ligor. Direkt efter spelarkarriären valde David att inleda en ny karriär som tränare vilken inleddes i Djurgårdens juniorled och som de två senaste säsongerna fortsatt med ett uppdrag som assisterande tränare i Rögle BK:s SHL-lag”.

Så här skriver 
Rögle:

“David Printz, som under hösten varit en av tränarna på vårt hockeygymnasium, förstärker Leksands tränarstab tills vidare. David Printz var assisterande tränare för Rögles herrlag mellan 2021-2023. Sedan i höstas han har varit med på hockeygymnasiets träningar. Nu får han tjänstledigt tills vidare för att förstärka Leksands tränarstab”. 

Så förklarar Leksandchefen:

– Kul att vi lyckats knyta David till oss. David har en lång spelarkarriär bakom sig och har även varit ledare på olika nivåer, senast i Rögle och SHL. David har ett avtal som löper tills vidare utifrån vår situation på tränarsidan och han ansluter omgående till laget, klargör Leksands general ganager Thomas Johansson på hemsidan.

Så säger David Printz om Leksand:

– Jag är tacksam för chansen att vara en del av den resa som laget och föreningen påbörjat. Jag har fått en otroligt positiv bild av föreningen och tror verkligen jag kommer stortrivas. Jag vill komma in och bidra med erfarenheten från en lång karriär och jag hoppas kunna hjälpa spelarna i deras egen utveckling, säger David Printz till hemsidan.   

Så fungerar snabba flytten:

– Det är klart att det ställer till lite problem, men jag är lyckligt lottad att ha en nära familj som ställer upp, det har de alltid gjort. Vi har ett bra nät runt omkring och det hade inte gått utan dem. Både min mamma, min svärfar och svärmor brukar ställa upp, förklarar David Printz för Dala-Demokraten där han berättar att frun och sönerna, 11 och 15 år gamla, blir kvar i Ängelholm där sönerna går i skola och spelar hockey. 

Så är David Printz filosofi:

– Mycket av vår framgång (när vann SM-guld med Frölunda) var att vi jobbade som ett lag, det var en stor del av det, att vi stod upp för varandra och att alla var på samma sida. Det är något jag tycker att vi ska jobba med i Leksand också för att nå framgång – som jag vet att Leksand siktar på, säger David Printz till Dala-Demokraten.

Så blir Leksands nya stab:

Huvudtränare: Charles Berglund, assisterande tränare (målvaktsansvar): Alexander Millner, assisterande tränare (backansvar): David Printz, assisterande tränare (forwardsansvar): Mikael Karlberg.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln