HockeyNews
PLUS

Samtal i 2 år – spelet bakom Johnsons deal med Forssell

ANNONS

Publicerad: 10 november 2023

FacebookXWhatsApp

Andreas Johnsons transfer till Skellefteå överraskade en del. Men nu kan lokaltidningen  avslöja spelet bakom – och det var ingen plötslig händelse som gjorde att han nu skrivit på till 2027!

ANNONS

Värvningen av den NHL-meriterade forwarden – Toronto, New Jersey, San Jose – har fått mycket uppmärksamhet.

Besvikna supportrar i Frölunda har reagerat på att han inte vänder tillbaka till klubben i väst där han vann SM-guld. I Skellefteå jublas det över återföreningen med brodern.

Men för Skellefteås sportsligt ansvarige Erik Forssell var det ingen överraskning – tvärtom en efterlängtad upplösning. Nu kan nämligen Norran avslöja att det varit på gång i två år, nästan så länge har parterna diskuterat en flytt. 

– Vi har pratat med varandra en rätt lång tid ändå, jag pratade med (Erik) Forssell för två år sedan sen har det varit fram och tillbaka. Så det här är inget som kommit från ingenstans utan varit något som varit på gång rätt länge nu, säger Andreas Johnson till Norran. 

Storebror Jonathan påverkade så klart att tankarna uppstod, konstaterar Andreas för Norran: 

– Det gjorde mycket så klart. Vi har länge snackat om att vi velat spela med varandra på proffsnivå, det är ju få förunnat att få spela med sin bror på den här nivån. Sen har vi ju släkt här uppe i Skellefteå på morsans sida så jag har varit här många gånger förut, och det spelade så klart också in. 

Andreas skrev i somras på ett kontrakt med Pittsburgh värt åtta miljoner och lämnar nu ett miljonbelopp bakom sig. 

– Det var ganska lätt ändå faktiskt, jag ville ta en plats i NHL men blev nedskickad sen kände jag ganska snabbt att jag inte ville spela i AHL ytterligare en säsong. Då ville jag hellre åka hem och spela mer hockey, för AHL är ju inte roligt och jag kände mig klar där med all den osäkerhet som spel i den ligan för med sig, säger han till Norran.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström konstaterar i Expressen att Frölunda varit väldigt tydliga med att de ville ha Andreas Johnson – men inte ens fick chansen lägga bud:

– Vi var över och besökte honom i AHL, vi träffades i somras, och pratade framtid. Sedan har vi legat på här, när vi sett att han inte har spelat. Sedan har vi inte fått så mycket gensvar på det, berättar Fredrik Sjöström.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln