HV-beskedet efter krisen: ”Vi kan lira hockey”

Fem raka förluster har bytts till två raka segrar för HV71.
Den senaste bärgades på hemmaplan mot Skellefteå, och nu lämnar man också jumboplatsen i SHL-tabellen.
– Dom har inte varit bortskämda på senaste tiden, så det var skönt att kunna visa att vi kan lira hockey, säger HV-tränaren Johan Lindbom i TV4 Play.

ANNONS

Det var inte många muntra miner i HV71 för en vecka sedan, när man inkasserat sin femte raka förlust och dessutom gått tre matcher i rad utan att göra mål.

Men mycket kan hända på en vecka. I lördags besegrade HV Oskarshamn på bortaplan och på torsdagskvällen väntade alltså Skellefteå hemma i Huskvarna Garden.

Och ikväll kom alltså andra raka segern.

ANNONS

Efter en mållös förstaperiod öppnade Oskar Stål-Lyrenäs målskyttet i matchen när han hittade rätt i numerärt överläge efter fyra minuters spel innan Måns Lindbäck kunde göra sitt första för säsongen sex minuter senare.

Skellefteå skapade kontakt inför tredje perioden när Rickard Hugg reducerade, men närmare än så kom inte gästerna.

Istället kunde HV bevaka ledningen och Tommi Tikka slog spiken i kistan när han gjorde 3–1, hans första SHL-mål i karriären med knappt fem minuter kvar att spela.

ANNONS

– Jag tycker att vi visar bra hjärta, trots att vi blir straffade med två boxplay så reder vi ut dem också och kommer upp bra. Som jag sa inför tredje så tävlar vi med dem, vi åker skridskor med dem. Två sista perioderna är helt okej, säger tränaren Johan Lindbom i TV4 Play.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.