HockeyNews
PLUS

Allvarlig hockeyfeber i Luleå – sätter nytt rekord

(28862) Luleåfans och Stefan Enbom
Bildbyrån

Publicerad: 12 september 2023

FacebookXWhatsApp

Hockeyintresset i Norrbotten har nått en ny nivå.

Trycket efter årskort blev så stort att Luleå valde att stänga försäljningen.

– Vi hade kunnat sälja fler men vi vill att det ska finnas lösbiljetter, det är många som åker från länet och landet och vill se enskilda matcher och de måste ju också få chansen att se oss spela så vi bromsade försäljningen när vi hade passerat 4 000, säger Luleås vd Stefan Enbom till HockeyNews.
Det var efter det fantastiska slutspelet 2022 när Luleå föll i den sjunde och avgörande SM-finalen hemma mot Färjestad som biljettförsäljningen tog fart på allvar.

– Det känns fantastiskt bra. Vi brukar historiskt ligga runt 2 200-2 300 men i fjol hade vi ett rekordår och sålde 3 500 årskort och nu har det ökat ytterligare till 4 000, säger Luleås vd Stefan Enbom och fortsätter:

– Det började innan pandemin. Vi fick en kraftig publikökning och hade hög beläggning, sen blev det ytterligare en boost under året vi gick till final. Jag tror att det är många faktorer som gör att man gillar att gå på ishockey i Norrbotten. Det är bra matcharrangemang, det är gemytligt och trevligt och vi har fantastiska supportrar som skapar ett jädra tryck i arenan och jag tror att det är det som lockar många.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!