HockeyNews
PLUS

Ytterligare en backtalang skriver NHL-kontrakt – avslutar säsongen i USA

(27251) William Wallinder
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 28 mars 2023

FacebookXWhatsApp

William Wallinder imponerade för Rögle.
Nu skriver han NHL-kontrakt med Detroit Red Wings.

Måndagskvällen bjöd på inte mindre än två NHL-kontrakt för svenska backtalanger. Först ut var som bekant HV-backen Emil Andrae som skrev på för tre år med Philadelphia Flyers med start nästa säsong.

Senare samma kväll var det dags för William Wallinder att skriva på sitt första NHL-kontrakt när han kritade på ett lika långt kontrakt med Detroit Red Wings. Den 20-årige backen draftades av Detroit i andra rundan av draften 2020 efter att han bland annat gjort två assist på 18 matcher för Modo i Hockeyallsvenskan.

LÄS MER: Efter den poängstarka säsongen – backen får NHL-kontrakt

Sedan dess har backen hunnit med att byta klubb till Rögle där han under förra säsongen utsågs till årets junior i svensk hockey efter en stark debutsäsong i SHL, trots att han inte togs ut till JVM-laget, med 19 poäng på 47 matcher. Den här säsongen tog han ytterligare steg i sin utveckling och noterades för 26 poäng på 50 matcher för Rögle där han fick en stor roll.

Till skillnad mot Emil Andrae kommer Wallinder avsluta den här säsongen i Nordamerika då han åker över för att spela med Detroits AHL-lag Grand Rapids.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)