HockeyNews
PLUS

Lugnade besked från Hävelid inför mötet mot Kanada: "Vi räknar med alla tre"

(25880) Carlsson Hävelid
Bildbyrån / Henrik Sjöberg

Publicerad: 30 december 2022

FacebookXWhatsApp

HALIFAX. Det har funnits en rad frågetecken i Juniorkronorna inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Kanada i morgon.

Men Magnus Hävelid lämnar goda besked efter dagens träning.

– Vi räknar med alla tre i morgon, säger förbundskaptenen till HockeyNews.se.

Juniorkronorna förbereder sig inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Kanada och efter dagens frivilliga träning så lämnade Magnus Hävelid goda besked om spelarna som varit ett frågetecken.

Leo Carlsson kom aldrig till spel mot Tjeckien, Fabian Lysell klev av och Elias Pettersson åkte på en tung tackling i slutminuterna och klev av.

– Vi räknar med alla tre i "lineupen" imorgon. Vi gick ju väldigt kort på folk så vi behöver allt manskap vi kan få, säger Magnus Hävelid till HockeyNews.se.

Hävelid tvingades till förändringar i laget och han är nöjd med resultatet.

– Väldigt nöjd. Framför allt på centersidan. Inför andra perioden var jag på våra ytterforwards lite eftersom vi gick på fyra par att nu krävs det lite mer i arbetsinsats och jag tycker dom tog det ansvaret också så i går blev det bra, säger förbundskaptenen.

Det mest troliga inför avslutningen i gruppspelet är att Sverige behöver vinna vid full tid eller efter förlängning eller straffar för att undvika att tvingas flytta knappt tre timmar och spela kvartsfinalen i Moncton.

– Logistikmässigt har vi inte funderat så mycket. Vi har varit och bott i Moncton och det är väldigt bra förutsättningar överhuvudtaget. För vår del gäller det att förbereda sig för vår bästa prestation hittills. Gå all in för att vinna matchen, säger Hävelid.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!