HockeyNews
PLUS

Dags för premiär i Hockeyallsvenskan – här utser coacherna skyttekung

(24669) HA-skyttekungar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 23 september 2022

FacebookXWhatsApp
SOLNA. Det är dags för premiär i Hockeyallsvenskan. Äntligen!
Och nu vill vi veta – vem blir årets skyttekung i ligan?
Så här svarar de allsvenska coacherna i HockeyNews.se:s enkät när de ska utse vem som blir bäste målskytt i sina respektive lag.

Anton Blomqvist, AIK

– Vi hoppas att Richard Gynge ska göra det. Alla tänker på hans mål och det är klart, ska vi lyckas måste han producera. Det kommer han att göra. Samtidigt, om han skulle göra noll mål kommer han fortfarande att bidra till oss som lag extremt mycket. Karaktären är något som jag inte riktigt varit i kontakt med tidigare. Sedan kanske det är ett underbetyg och att jag inte jobbat så länge i detta, men han är ett unikum, helt klart.

Robert Kimby, Almtuna

– Georgs Golovkovs. Han är avig, väldigt rakt på mål. Han gillar att göra mål generellt och jag gillar den auran. Han utstrålar att han älskar att göra mål.

Karl Helmersson, BIK Karlskoga

– Jag hoppas att (Markus) Modigs kan ta vid det han gjorde uppe i Modo. Det är därför han är hos oss, för att göra poäng. Han har haft lite skadebekymmer på försäsongen så om du tittar på hans poängstatistik så så står det noll. Så det kan bara bli bättre, hehe! Han har bevisat på träning att han är riktigt skicklig.

Viktor Stråhle, Björklöven

– Vi har många aspiranter. Jag säger Scott Pooley ändå. Han har gjort rätt mycket mål (på försäsongen), därför säger jag honom, hehe. Han är en ruggigt naturlig målskytt. Älskar att göra mål. Skjuter på mycket och på träningarna är det likadant och han är lika glad där som på matcher när han gör mål. Det är nog inbyggt, vissa har det där.

Joakim Fagervall, Djurgården

– Skyttekung blir ”Brodda” (Daniel Brodin) eller Tim (Söderlund). Brodda gör flest mål. Jag tycker att han är bra på att slå in returer och att ta sig till mål genom spel. Det är det jag grundar svaret på. Skottet, jobba in den och även i powerplay där han placerar sig rätt.

Mikael Gath, Kristianstad

– Det tror jag att Jack Kopacka blir. Snabb, bra skott, rätt rejäl. Vi kommer nog inte att han en så tydlig topp tre i vår poängliga som vi hade förra året, det tror jag inte på förhand i alla fall.

Mattias Karlin, Modo

– Jag tror jag säger Riley Woods. Han är offensiv spelare och han är både målskytt och framspelare, men han har lagt på sig några kilon till och blivit mycket starkare. Det känns som han är lite mer redo i år än vad han var förra året. Och förra året gick ganska bra för honom. Jag tror han kommer att bli ganska giftig.

Magnus Bogren, Södertälje

– Renars Krastenbergs. Han är en spännande spelare med stor skicklighet, bra på att åka skridskor och bra med pucken. Han har ett bra skott och vill gärna sätta dit pucken.

Kjell-Åke Andersson, Östersund

– Jag tror att vi kommer att vara rätt breda i vårt målskytte men jag säger Sam Miletic.

Johan Hedberg, Mora

– Johan Persson. Han har varit en pålitlig målskytt hela sin karriär, spelar i vårt första pp och har Daniel (Ljunggren) bredvid sig. Med Daniel som framspelare och Måns Carlsson framför kassen har han väldigt bra omgivning.

Anders Olsson, Vita Hästen

– Victor Öhman. Han får en annan roll hos oss, får styra och ställa lite mer och får lite mer frihet. Han har sett väldigt bra ut i träningsmatcherna. Han eller Marcus Eriksson får göra upp om det.

Martin Gudmundsson, Västervik

– Marcus Vela är en het kandidat. Han har varit produktiv på försäsongen med flera mål och assist.

Fredrik Glader, Tingsryd

– Jag säger Jonatan Harju. Det är en kille som har ett otroligt snabbt skott, skjuter hårt och näsa för mål. Han brukar ha en förmåga att vara där puckarna dimper ned och är en otrolig medspelare som hela tiden jobbar hårt för att utvecklas.

Thomas Paananen, Västerås

– Lukas Zetterberg tror jag. Han är en naturlig målskytt, bra skott och har en näsa för mål. Han spelar mycket med ”Micke” Frycklund som serverar honom bra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln