HockeyNews
PLUS

Nystart för Videll och Södertälje: "Jag drömmer om SHL"

(24665) Södertälje Linus Videll
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 september 2022

FacebookXWhatsApp

Ny sportchef, ny tränare och flera nya spelare. För både Linus Videll och Södertälje är den här säsongen en nystart.

– Jag drömmer om att Södertälje ska till SHL, säger Linus Videll till HockeyNews.se.

ANNONS

Med en ny tränare i Magnus Bogren, ny sportchef i Emil Georgsson och flera nya spelare satsar Södertälje stort inför den kommande säsongen. På fredag väntar första prövningen då laget ställs mot nykomlingen Östersund på bortaplan.

– Jag tror att SSK behöver det här. Man behöver öppna upp saker och förnya, ta in folk med nya tankesätt och öppet sinne. Man märker att det är mycket som är nytt men vi har fått ihop laget på ett bra sätt och är ett gäng som inte tycker att det är okej att förlora, säger Linus Videll. 

ANNONS

Den 37-årige forwarden är tillbaka i klubben som han slog igenom i och har skrivit på ett tvåårskontrakt. Säsongen 2006/07 var han med och tog upp laget till SHL – en resa som han gärna vill göra igen.

– Jag har alltid haft en tanke på att återvända och nu kändes det rätt. Det är många bekanta ansikten och jag känner igen mig i korridorerna. Vi har som mål att sluta topp sex, sedan är det slutspel där vi vill göra så bra som möjligt ifrån oss. Det är inget mål men jag drömmer såklart om SHL med SSK, säger Linus Videll. 

Förra säsongen lämnade Linus Videll Djurgården och gjorde en arbetsmiljörelaterad anmälan mot klubben. Efter uppbrottet från Djurgården blev det spel för Metallurg Magnitogorsk i ryska KHL.

ANNONS

– För mig min del personligen kände jag att jag behövde komma iväg och det var helt rätt för mig att göra något annat. Den här säsongen var det inget alternativ att spela i KHL utan det är skitkul att vara tillbaka i SSK, säger Linus Videll. 

Linus Videll är en av flera offensiva spelare som förstärkt laget inför säsongen. In har även bland annat Renars Krastenbergs, Christopher Liljewall och Daniel Norbe kommit.

– Det blir viktigt för oss att göra jobbet varje dag och i alla situationer. Det är en klyscha men den stämmer för oss. Det gäller att vi är ödmjuka oavsett hur det går och hela tiden arbetar för att vi ska bli bättre, säger Linus Videll. 

Vad betyder det familjära i Södertälje för dig?

– Jag tror det är jätteviktigt. Det är svårt att prestera om man inte trivs oavsett lag. SSK vill få folk att trivas och alla personer runt omkring vill laget väl.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln