HockeyNews
PLUS

Europatipset 6/10: PSG är numret för stort

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 17:24

FacebookXWhatsApp

Vi sneglar mot Europa och en mäktig EU-kupong. 4 friska miljoner i jackpot och drösvis med toppmatcher ackompanjerar raden. En smällkaramell i London samt en spikpistol i Nice är tecken vi bygger det hela runt. Redo? Då kör vi igång!

ANNONS

Spelstopp: 14:59

ANNONS: Här kommer du till Svenska Spels Europatipskupong

1. Aston Villa - Manchester United X

United var nere för räkning i Porto men de rödklädda lyckades resa sig på nio och pressa in en 3-3-kvittering med en gubbe mindre på planen. En pinne hem till England således och möjligen lite andrum för en pressad Ten Hag. Aston Villa är motståndet som gäller under söndagen i ligan. Lejonen från Birmingham dansade hem med en seger mot stora stygga Bayern München i veckan och nu har dessutom värdarna fått en extra dag ledigt. Fördelaktigt, jo visst, men då strecken ser ut att ramla in totalt verklighetsfrånvänt är det heltäckt bricka på “Parken” som gäller.

2. Chelsea - Nottingham X

Chelseas lagbygge har fått motta drösvis med kritik. Dåligt, uddlöst och egocentriskt är ord som basuneras ut till och om spelarna i laget. I år verkar däremot gubbarna i The Blues-tröjan få lite upprättelse. Spelet ser allt bättre ut och framåt agerar London-klubben resolut och med pondus. Cole Palmer gör titt som tätt lite vad han vill i framkant. Forest är däremot ingen slagpåse i år. Nottingham har ett lag som lyckats bryta ner Liverpool på bortaplan och känslan är att Elanga och gänget är på allvar i år. Visst är ettan trolig men precis som i Birmingham är det skeva streck vi ser. Skrälltvåan är en underbar rensare vi vill försöka få med tidigt.

ANNONS

3. Brighton - Tottenham 2

Brighton lirade en aning naiv fotboll borta mot Chelsea vilket kostade klubben fyra mål i gumpen och tre poäng. Måsarna står utan vinst vid fyra raka tillfällen i ligan och risken finns helt klart att den trenden blir än värre nu. Tottenham roterade en del i matchen mot Ferencváros i veckan. Bland annat fick svenske Bergvall över en timme på planen och gjorde en godkänd insats. Här kan vi räkna med en helt annan typ av elva och kommer besökarna upp i normal nivå luktar det tvåa nere på den engelska sydkusten lång väg. Våga singla Spurs.

4. Bologna - Parma 1

Bologna har inte varit i närheten av att svara upp i år på samma sätt som i fjol då värdklubben lyckades landa in på en mäktig topp 5-plats i Serie A. En vinst på sex försök har så långt trillat in under sensommaren och därtill fick Bolgona på läppen av Liverpool borta nyligen i Champions League. Trots detta tror vi en hel del på värdarna nu. Parma är en rolig nykomling. Ett anrikt lag med potential. Just nu tycker vi ändå att det skiljer så pass mycket i kvalité mellan klubbarna att ettan, trots arrangörens knackiga start på säsongen, ska kunna spikas av.

ANNONS

ANNONS: Här kan du bygga ditt egna system på Europatipset

5. Fiorentina - Milan 2

Fiorentina brottas med stora egna bekymmer och klubben från Florens hade i veckan stora bekymmer med att ens slå tillbaka mikroklubben TNS från Wales. 2-0-segern kom efter stor möda och besvär. Nu ställs Moise Keane och övriga i Viola-dressen mot ett svårspelat Milan. Ett bortalag som gjorde det riktigt bra i Europaspelet mot Leverkusen borta nyligen men fick resa hem med en småtrött 0-1-förlust. Pulisic och övriga i den rödsvarta dräkten är hur vi än vrider och vänder på det minst en nivå upp. X2 låser in mötet med Stadio Artemio Franchi.

6. Monza - Roma 2

Roma hade, som vanligt, problem med nordiskt motstånd på konstgräs. Romarna besökte Borås i torsdags och fick efter 90 minuter på plastmattan se sig besegrade med 0-1. Ivan Jurics mannar kommer dock att kasta ut ett bättre lag på banan i Monza denna kväll och ser vi till hemmalagets KPI:er är det inget vidare. F1-stadens fotbollsherrar bottnar Serie A och några siffror som visar på en stundande uppryckning finns inte. Dybala och hans vänner löser minst en pinne här. X2 räcker gott.

ANNONS

7. Real Sociedad - Atlético Madrid 1

Atlético kom till Lissabon med rak rygg och kaxig attityd. Efter två halvlekar i den portugisiska huvudstaden så var det istället ryggkrök och hängande läppar. Madrid fick smaka 0-4:a kaka mot Benfica och en lång förlustfri svit var därmed till ända. Nu väntar en ny tuff uppgift för det spanska huvudstadslaget. Real Sociedad har absolut varit ojämna i år men uppsidor finns och framförallt hemma på Anoeta är La Real ytterst svårspelade vanligtvis. Värdet pekar rakt i västlig riktning. Då följer vi pilen och bakar in 1X där tvåan kastas ner i soptunnan.

ANNONS: Här kan du ta betalt för dragen på Europatipset

8. Sevilla - Real Betis 2

Mäktigt derby stundar härnäst. Sevillas två bästa fotbollslag mäter svärd på Ramón Sánchez Pizjuán och frågan är om inte ett något friskare bortalag ska ha fina möjligheter att utmana om segern. Värdarna har inte sett speciellt bra ut någon gång denna säsong och borta mot Bilbao hade också klubben en stor portion flyt som räddade en poäng trots en gubbe mer på banan. Real Betis roterade å sin sida lite runt sin trupp i Warszawa nyligen men ställer Pellegrini upp med bästa tänkbara lag nu ligger en “El Gran Derbi”-seger inom klart räckhåll. X2 först.

ANNONS

9. Alavés - Barcelona X

Barcelona följde upp den mindre bra prestationen i Pamplona (2-4 mot Osasuna) med att köra över Young Boys hemma i veckan (5-0). Starkt av katalanerna att så snabbt hoppa in på segerspåret igen. Nu väntar en ny ganska lurig bortamatch runt hörnet. Alavés har varit stabila under öppningen av seriespelet och hemma är baskerna starka. Något som också småfina underliggande siffror täcker upp. När tvåan drar iväg mot galaktiska höjder är vi inte sena med att kasta in garderingar. Helst hela vägen över!

10. Nice - PSG 2

Nice visade inte upp något direkt vinnande spel då det franska sydkustlaget lirade en oansvarg defensiv fotboll borta mot Lazio. Något som straffade sig gång efter annan. 1-4 i gumpen i Rom innebar också att värdklubben bara lyckats vinna två av åtta tävlingsmatcher i år. Än värre blir det nu. PSG går som tåget i Ligue 1 och även om parisarna inte fick något stäm i London (0-2 mot Arsenal) så är truppen bred och kvalitén runt flera toppgubbar enorm. Det här vinner besökarna bekvämt. Spiktvåa.

ANNONS: Här kan du spika PSG på din Europakupong

ANNONS

11. Frankfurt - Bayern München X

Det är dags för seriefinal i Bundesliga. Frankfurt har visat klass under hela säsongen och Hugo Larsson och hans lagkompisar kunde bekvämt spela till sig en 3-1-seger i Istanbul mot vanligtvis så svårspelade Besiktas i veckan. Starkt! Eintracht kommer denna dag att bäras fram av en månghövdad och högljudd publik. En ljudkuliss som mycket väl kan innebära skillnaden mellan vinst och förlust. München är som alltid ett topplag i Tyskland men Bayern är precis hemma igen efter en misslyckad resa till Birmingham (0-1 mot Aston Villa) och frågan är hur besökarna reagerar på detta nu. Vi helgarderar och hoppas på en mysig hemmaskräll.

12. IFK Norrköping - IFK Göteborg 1

På svensk mark är det kamratmöte som gäller i Norrköping. Peking och Blåvitt står parkerade på samma poäng (27) och fortsatt finns en tämligen hög risk att något av dessa lag kan komma att drabbas av en botten 3-position när allt snart ska summeras. Ångestmöte är således bara förnamnet på “Parken”. Gästerna visade klass och vilja då GAIS besegrades senast men triumfen kom med ett högt pris. Bland annat så skadades viktiga Abraham och därtill är både Bager och Thórdason avstängda. Hemmaplan och en något bättre position runt sin trupp gör att vi ger Andreas Alms gäng första penseldraget.

ANNONS

13. Sirius - Elfsborg 2

Elfsborg stod för en mäktig knall då boråsarna löste 1-0 mot Roma inför en utsåld salong i textilstaden. De gulklädda spelar en underhållande och rolig fotboll under Hiljemarks styre, även om mötet med romarna blev mer kriga än skönspel. Sirius på Studan blir en tuff fajt men med känslan efter torsdagen och med gulklädda spelare som just nu går på vatten är vi helt inne på att våga gå kort om tecken i Uppsala. Elfsborg löser en seger och fortsätter utmana om topp 3-platser i tabellen.

Dunderspiken! - PSG

Nice håller inte måttet just nu och kommer få lira andrafiolen hemma mot PSG. Mycket trolig tvåa.

Skrällbudet! - Nottingham

Chelsea är bra men på hemmaplan kommer The Blues bli rejält testade av Nottingham under söndagen. En riktigt fin tvåa ska få utrymme.

Systemförslag - 1296 rader

1. Aston Villa - Man United 1x2

2. Chelsea - Nottingham 1x2

3. Brighton - Tottenham 2

4. Bologna - Parma 1

5. Fiorentina - Milan x2

6. Monza - Roma x2

7. Sociedad - A.Madrid 1x

8. Sevilla - Real Betis x2

9. Alavés - Barcelona 1x2

10. Nice - PSG 2

11. Frankfurt - B.München 1x2

12. Norrköping - Göteborg 1

13. Sirius - Elfsborg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.