HockeyNews
PLUS

Hockeyettanlaget gör som Björklöven – supportrarna samlar in pengar

(24180) Nybro
Bildbyrån

Publicerad: 12 juli 2022

FacebookXWhatsApp

Björklövsfansen samlade ihop en miljon kronor under en kampanj med namn "Supporterspelaren". På åtta dagar klarade man av summan och nu inväntar supportrarna en spetsvärvning från Kenttä och co. Nu har även Hockeyettanlaget Nybro gjort en liknande insamling för att få stjärnan att stanna.

Nybro har under flera år huserat i toppen av Hockeyettan. Den gångna säsongen var laget endas fyra poäng från att ta steget upp i Hockeyallsvenskan – en liga man inte har spelat i sedan nedgraderingen efter säsongen 2008/2009.


Under den förra säsongen värvade man in stjärnspelaren Juho Liuksiala från den finska andraligan. Med över fem säsonger i finska Ilves i högstaligan på CV:t var 26-åringen en minst sagt viktig pusselbit för Nybros framgångar. 

I kvalet till Hockeyallsvenskan mäktade finnen med 16 mål och fyra assist på 13 matcher och vann, tillsammans med Nybros andre finne Eero Savalahti, kvalets poängliga.

Nu jobbar klubben stenhårt för att förlänga med Liuksiala och har startat en insamling likt Björklöven, med målet hundra tusen kronor – en summa man nu lyckats uppnå.

– Vi ska göra allt för att försöka landa ett kontrakt med Juho så snart som möjligt, skriver Nybros klubbchef Rasmus Aro på lagets officiella twitter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)