Modo kvitterade matchserien efter drama i slutminuterna

Publicerad: 15 april 2022

Modo kvitterade ikväll matchserien mot Björklöven efter ett sent avgörande.

ANNONS

I semifinal tre bröts Modos svit på att inte ha förlorat två matcher i rad på hela säsongen.

Modo såg ikväll till att de inte förlorade tre raka matcher när man vann med 3–2 i Winpos Arena, Umeå.

ANNONS

Efter en mållös första period tog Modo ledningen i upptakten av den andra perioden genom Mikkel Aagaard som styrde in ett skott från Josef Ingman. Det var danskens femte mål i slutspelet.

Sedan skulle gästerna utnyttja chansen att spela powerplay när David Bernhardt dunkade in 2–0 från backposition.

Modo bjöd dock in Björklöven i matchen när man slarvade i uppspelsfasen och Alex Hutchings tog till vara på det genom att sätta dit reduceringen.

ANNONS

Och med knappa två minuter kvar att spela var det kvitterat i Winpos Arena efter att Björklöven plockat målvakten och lyckats få utdelning.

Men det dröjde endast 13 sekunder innan Modo tog ledningen igen. Den här gången lyckades inte Björklöven hämta sig och komma tillbaka.

IF Björklöven–Modo 2–3 (0–0, 0–1, 2–2)
Mål, IFB: Alex Hutchings, Jacob Olofsson
Mål, MODO: Mikkel Aagaard, David Bernhardt, Filip Sveningsson