HockeyNews
PLUS

Anders Karlsson: "Grabbarna gör det bra och det är bra fokus"

(22963) Joakim Fagervall / Anders Karlsson PK
John Falck / HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 1 april 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Timrå stod återigen som segrare på Hovet.
Segerreceptet började Timrå jobba på redan veckan innan kvalet började.   

ANNONS

Timrå tog ledningen på Hovet och ledde med så mycket som 1–4 i upptakten av den tredje perioden. Även om Djurgården kom tillbaka in i matchen och forcerade för en kvittering så kunde Timrå hålla ut och vinna match tre.

– Vi kontrollerar matchen, vi spelar kontrollerat i den första perioden och stundtals var den andra perioden riktigt bra, sen tycker jag efter vårat 1–4-mål som Rattie gör, efter det börjar vi tumma lite och det ser lite stingsligt ut, så sista tio minuterna är jag inte riktigt nöjd med, dock bra försvarsspel i slutet, säger Timrås huvudtränare Anders Karlsson. 

LÄS MER: Ek: Enormt svårt att se Djurgården vända detta mot ett heroiskt Timrå

På presskonferensen efter matchen var det en kontrollerad Timrå-tränare som pratade om just kontroll och hur Timrå har jobbat med det begreppet i den mentala biten inför att kvalet skulle dra i gång.

– Vi har jobbat en hel del med den biten (det mentala) redan sista veckan innan det började och vi har några viktiga saker som vi jobbar med dagligen i träning och match. berättar Anders Karlsson och fortsätter. 

– Ett ord vi använder är kontroll, att vara ”in control” i stället för att vara ”out of control”, grabbarna gör det bra och det är bra fokus, det finns en trygghet i att våga vara offensiv och våga vara kreativ utan att tumma på det vi ska göra. 

Nu har ni jobbat er till en 3–0-ledning, tankar om det?

– Det är en match kvar att vinna och vi tänker inte längre än så.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln