HockeyNews
PLUS

LISTA: Spelarna som överraskat mest i SHL

SHL-lista
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 06:05

FacebookXWhatsApp

Krislag, topplag som lever upp till förväntningarna – kan någon hota målkungen och nyförvärv som visar att sportcheferna satsat rätt.

SHL-säsongen är äntligen igång!

Men vilka spelare har överraskat mest under säsongsinledningen utifrån förväntningarna?

Hockeynews Mattias Persson har tagit ut sin topplista.

ANNONS

10. Oskar Vuollet

Oskar VuolletKommentar: Skellefteås alla skador öppnade dörren för 18-årige Oskar Vuollet, och snacka om att ta chansen. Hattrick i Norrlandsderbyt mot Luleå följdes upp av en assist mot Leksand. Vuollet står noterad för fem poäng efter sju omgångar och ser redan nu ut att vara redo för en stor roll i SHL.

9. Oskar Lang

Oskar LangKommentar: När man ser Leksand är det ofta Oskar Lang som utmärker sig, men han är sällan den som gör mest poäng. Jag vet att Leksand jobbat med de bitarna och i år ser jag en betydligt rakare Oskar Lang. Han tar sig mot mål och där det händer och då har poängen också börjat trilla in. En toppspelare i sina bästa stunder.

8. Jack Kopacka

Jack KopackaKommentar: ”Jack Attack” fungerar även i SHL. Amerikanen flyger fram ute på isen och skapar farligheter med sin fart och sitt skott. Har verkligen fått kemi med nyförvärvet Bobby Trivigno och de har alla möjligheter att bli en fruktad duo i höst. Jag tvivlar inte på att Kopacka kan göra upp mot 20 mål i SHL.

ANNONS

7. Linus Weissbach

Linus WeissbachKommentar: Han fick tuffaste möjlig uppdrag i att ersätta Malte Strömwall, men har verkligen gått in och levererat från dag ett. Det brukar ofta ta tid för spelare som varit på andra sidan pölen så länge som Weissbach har varit, men anpassningen till SHL-hockeyn har gått fort och göteborgaren har svarat för sex poäng på sju matcher. Är enormt skicklig och en spelare Frölunda kommer få stor nytta av i såväl fem mot fem som powerplay.

6. Jacob Johansson

Jacob JohanssonKommentar: Efter en svagare säsong i fjol har Jacob Johansson tagit revansch. Fyra vinster på de inledande fem matcherna, tre hållna nollor och över 95 procentig. Ruskigt imponerande siffror. Det är exakt så här bra han måste vara om Timrå ska kunna ta sig längre än play in.

5. Charle D’Astous

David TomasekKommentar: Blev utsedd till finska ligans bästa back i fjol och jag förstår helt varför. D’Astous är en riktig härförare ute på isen och spelar med enorm pondus och självförtroende. Bra både defensivt och offensivt. Är redan nu en stor favorit hos Brynässupportrarna.

ANNONS

4. David Tomasek

David TomasekKommentar: Kan man säga att ligans bästa målskytt förra säsongen överraskar? Det är väl en definitionsfråga, men snittar man två poäng per match och bär sitt lag på det sättet som Tomasek gjort hittills så förtjänar man att vara med på en sån här lista. Det här året har han bestämt sig för att spela till sig ett NHL-kontrakt, och ingenting lämnas åt slumpen.

3. Markus Nurmi

Markus NurmiKommentar: Thomas Fröbergs handplockade värvning Markus Nurmi har snabbt blivit en publikfavorit uppe i Norrbotten. Jag förstår varför, den 26-årige forwarden är bra på allt. Han kan tacklas, han kan göra mål, han kan dribbla och han kan vara en retsticka. Sex poäng på sju matcher och hela +7 i plus/minus kolumnen är ett imponerande facit.

2. Hugo Alnefelt

Hugo AlnefeltKommentar: Alnefelt har haft seriens tuffaste uppdrag inledningsvis. Trots HV71:s dystra facit har hemvändaren varit rena rama väggen. Nästan 93 i räddningsprocent och strax över två insläppta per match är kanonsiffror. Han räddar även långt mer än vad han ska enligt den underliggande statistiken och till slut blev det även en seger. Hur länge orkar han och kan han stå på huvudet?

1. Robert Leino

Robert LeinoKommentar: Inte helt chockerande så letar sig Örebros succéman in på förstaplatsen. Robert Leino har alltid varit en underskattad spelare i mina ögon, men i år har han hittat en nivå jag inte såg fanns i honom. Spelar som en toppcenter i ligan för tillfället och är tvåa i poängligan bakom David Tomasek.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln