KIK:s kollaps i tredje: "Vi ska ta ett rejält pass i gymmet imorgon"

(21859) Björklöven

Publicerad: 24 januari 2022

Björklöven gick på rejäl knock i tredje perioden borta mot Kristianstad ikväll. Slutresultatet blev 2–7 till Umeålaget då hemmalaget tappade in hela fyra puckar sista perioden.
– En sömnig match där vi saknar skärpan i dom viktiga delarna, sa Kristianstads tränare Mikael Gath efter matchen.

På måndagskvällen var det topp sex-match i Kristianstads Ishall då Björklöven kom på besök. En tabellmässigt svår uppgift för Björklöven då man inför matchen låg nio poäng efter tabellfyran Kristianstad. Men det syntes inte när matchen väl var över, snarare tvärtom.

Kristianstad började matchen piggt och hade, trots ett 1–2-underläge, kontroll över första perioden och sköt hela 16 skott på Claes Endre i lövenmålet. Men ju längre matchen gick desto mer tog Björklöven över matchen och spikade den efter två snabba mål i tredje perioden.

– Vi ska ta ett rejält pass i gymmet imorgon, sa Mikael Gath till studion efter matchen då han fick frågan hur man skulle hantera en sådan förlust.

För Kristianstad spelar man borta mot Tingsryd på fredag och för Björklöven väntar Karlskoga borta på onsdag.

Kristianstad–Björklöven 2–7 (1–2, 0–1, 1–4)

Mål, KIK: Trevor Cheek, Gustav Olhaver

Mål, IFB: Gerry Fitzgerald 2, Jesper Lindgren, Ryan Gropp, Sebastian Selin, Jacob Olofsson, Christopher Bengtsson

Skott: 46–36 (16–13, 10–11, 20–10)