Nykomlingarna med jätteskräll – Björklöven utbuat på hemmaplan

(20869) Troja

Publicerad: 13 oktober 2021

Troja-Ljungby stormade till sin första seger i hockeyallsvenskan för säsongen.
På bortaplan mot Björklöven vann man med 4–1 – samtidigt som hemmalaget buades ut av publiken.

Ett Björklöven som tagit tolv poäng på sina fem första matcher på hemmaplan mot ett Troja-Ljungby som tagit en poäng på lika många matcher. Då blev det allt annat än dominans för hemmalaget.

Den gästande nykomlingen tog ledningen bara 2,40 in i första perioden genom Oscar Öhman, i en period där man vann skotten med 8–4.

Och i den andra perioden blev det värre för hemmalaget. Efter 13 minuter ökade Jesper Emanuelsson på till 2–0 när han tryckte in ett friläge, framspelad av målvakten Anton Svensson.

Men det stannade inte där.

Bara 50 sekunder senare skickade Karl Olofsson upp 3–0 högt bakom Claes Endre, något som rev ned burop från publiken i Winpos arena.

3–0 stod sig perioden ut, och hemmalaget hade bara fått iväg åtta skott på mål, och när Gerry Fitzgerald reducerade knappt sex minuter in i tredje perioden trodde nog många att upphämtningen var inledd.

Men så blev det inte, utan istället kunde Carl-Johan Sjögren punktera det hela med ett mål i tom bur när tre och en halv minut återstod.

IF Björklöven–IF Troja-Ljungby 1–4 (0–1, 0–2, 1–1)