Backen dribblade två gånger om – då slog Kanada ut det ryska laget ur VM

(19867) Kanada

Publicerad: 3 juni 2021

Troy Stetcher drog både en och två ryska utespelare i förlängningen.
Sedan spelade han fram Andrew Mangiapane som skickade in 2–1 och sköt det ryska laget ut ur VM.
För Kanada väntar nu semifinal.

Det blev en jämn tillställning när Kanada och det Ryska laget drabbade samman i VM-kvartsfinalen.

Efter en mållös förstaperiod kunde storvuxne forwarden Yevgeni Timkin ge det ryska laget ledningen 14 och en halv minut in i andra perioden när han vispade upp en retur efter att flertalet spelare tagit plats framför Darcy Kuemper i det kanadensiska målet.

Ledningen stod sig tills 5.03 in i tredje perioden då Kanadas lagkapten, Adam Henrique, serverades en fin passning av Connor Brown som han skickade in bakom Sergei Bobrovsky, NHL-målvakten som gjorde sin första match i detta VM efter att han anslutit sent. Ett mål som kom i numerärt överläge då den ryske storstjärnan Vladimir Tarasenko dragit på sig en utvisning för hög klubba.

Några fler mål under ordinarie tid blev det inte, även om det var nära när Troy Stetcher var på väg att hitta krysset bakom Bobrovsky, som lyckades få klubbskaftet på pucken och styra den över.

I den efterföljande förlängningen var det just Stetcher som kom att ta revansch på Bobrovsky då han stod för en läcker individuell prestation där han drog bort två av tre ryska utespelare, innan han spelade fram Andrew Mangiapane till öppet mål som tryckte in 2–1 till Kanada.

Ryska laget–Kanada (0–0, 1–0, 0–1, 0–1) efter förlängning
Mål, RYS: Yevgeni Timkin
Mål, KAN: Adam Henrique, Andrew Mangiapane
Skott: 25–24 (8–6, 9–9, 7–7, 1–1)