Forwarden sköt Timrå till SHL med två mål: "Så jäkla skön känsla"

TIMRÅ. Två mål i den avgörande finalen som sköt Timrå tillbaka till SHL.
Erik Walli Walterholm visade att han kan leverera offensivt när läge ges.
– Det har varit så jäkla kul, det är ett fantastiskt lag där alla köpt sin roll och kört på till fullo och aldrig gnällt. Det är en fantastiskt grupp, säger han till HockeyNews.se.

UNIBET - ligans huvudpartner

Efter mål i den andra kvartsfinalen mot AIK gick Erik Walli Walterholm tio slutspelsmatcher utan mål innan han smällde in 7–0-målet mot Björklöven i finalmatch två.

I vad som kom att bli den femte och sista finalen var det den 21-årige forwarden som först knackade in 2–0 på volley precis innan fyra minuter spelats av första perioden och sedan stod för en soloräd för 4–0 i den andra perioden.

Totalt blev det nio poäng på 15 slutspelsmatcher, varav fyra i finalserien.

– Jag har känt mig het på slutet och har fått göra lite poäng nu i slutspelet då jag fått mer förtroende än tidigare, säger han till HockeyNews.se efter att SHL-avancemanget säkrats.

Den avgörande finalmatchen blev aldrig särskilt spännande.

2–0 till Timrå efter knappt fyra minuter och man vann skotten med förkrossande 40–11 i matchen som slutade 5–0 till medelpadingarna.

– Det är så jäkla skön känsla att vinna detta efter uppehållet. Det var jobbigt att sitta hemma själv. Jag tycker att vi kommer ut taggade från start, man hade en känsla innan match att ”det här ska vi ta”, alla var taggade från start, säger forwarden.

Walli Walterholm kom till Timrå under förra säsongen från SHL-laget Djurgården där han fått mindre med istid.

– Det har varit så jäkla kul, det är ett fantastiskt lag där alla köpt sin roll och kört på till fullo och aldrig gnällt. Det är en fantastiskt grupp, säger han.