HockeyNews
PLUS

Palola har aldrig vunnit: ”Jag vill verkligen gå all in för det nu”

(19368) Olli Palola
Bildbyrån

Publicerad: 1 maj 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Trots en ganska gedigen meritlista med spel både i SHL, KHL och det finska landslaget har Olli Palola aldrig vunnit något.
Nu vill den 33-årige forwarden ta chansen med Rögle mot sitt gamla lag Växjö.  

– Du får inte de här chanserna så ofta, säger han. 



Rögle har säkrat en historisk SM-finalplats, klubbens första genom tiderna, efter att ha vunnit den femte och avgörande semifinalmatchen mot Skellefteå under torsdagen. 


Då var den erfarne forwarden Olli Palola högst bidragande, då han slog till med sitt tredje slutspelsmål. 


– Jag tycker verkligen vi förtjänade att vinna. Vi hade många chanser även i match fyra, men vi lyckades inte göra mål. Idag (läs torsdag) var det lite samma typ av match, men i dag gjorde vi mål, säger han. 


Hur var matchserien mot Skellefteå? Det har sett tufft ut från läktarhåll. 


– Det har varit väldigt tufft. Vi visste om att Skellefteå har ett riktigt bra lag och visste att det skulle bli svårt. Men vi litade på vårt system och spelade på sättet som vi vill. 


LÄS MER: Zaar med lugnande besked efter skadan: ”Det ska funka”


Olli Palola var med och spelade slutspel med Växjö 2016/2017, men då tog det stopp redan i kvartsfinalen mot Malmö. Under de två gångna säsongerna i Kunlun nådde han inte slutspel alls. 


Finländaren har aldrig vunnit något under sin karriär (endast silver) och när vi ber han sätta ord på hur känslorna är efter en säkrad finalplats, så svarar han: 


– Det betyder jättemycket. Jag har verkligen saknat de här matcherna. Som jag har sagt tidigare, du får inte de här chanserna så ofta och jag blir äldre och äldre. Jag har verkligen gått hårt in för denna säsongen och jag vill verkligen gå all in för det nu, säger han. 


Vad säger du om ditt eget slutspel så här långt?


– Det har funnits både bra och dåliga matcher från min sida. Jag har haft många chanser, men inte lyckats sätta dit puckarna. Det var ett skönt mål idag (läs torsdag) och det ger självförtroende inför fortsättningen. Förhoppningsvis kan det lossna i finalen. 


Olli Palola jublar efter sitt 2-0 mål mot Skellefteå i torsdags. Foto: Bildbyrån

Nu väntar hans tidigare gäng Växjö i finalen. 


– Det ska bli kul. Där är fortfarande några spelare kvar från min tid och även en hel del finländare, så jag ser fram emot det. De är ett bra lag och det kommer bli en ny tuff matchserie, säger han.


Under säsongen har lagen vunnit två matcher vardera. Olli Palola hoppas att Rögle kan hitta ytterligare en nivå när allt nu ska avgöras. 


– Vi ska bara fortsätta tro på vårt spelsystem. Vi ska fortsätta med spelet som vi haft så här långt och då kan bra saker hända. Du kan inte tänka så mycket på framtiden, utan måste ta match för match, säger han. 


Känner du av pulsen på stan?


– Jag visste att det här var en hockeystad, men första gången jag verkligen märkte av det var när jag kom till den första slutspelsmatchen och såg alla supportrar hur glada som helst och hur mycket det betyder för dem. Det är ett av mina största minnen, som jag kommer att bära med mig efter karriären. Alla står bakom oss och vi känner verkligen det inom laget. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)