HockeyNews
PLUS

Zaar med lugnande besked efter skadan: ”Det ska funka”

(19364) Daniel Zaar
Bildbyrån

Publicerad: 30 april 2021

FacebookXWhatsApp

Han gick en kamp mot klockan – men kom till slut till spel i den femte och avgörande semifinalen.
Efter finalavancemanget kommer Rögles nyckelforward Daniel Zaar med lugnande besked kring sin skada. 

– Det ska funka, säger han till HockeyNews.se



Det var länge en kamp mot klockan om Rögles poängkung Daniel Zaar, som hade missat tre av fyra semifinaler, skulle komma till spel i den femte och avgörande semifinalen. 


Men efter att ha tagit beslut efter värmningen på torsdagsförmiddagen så fanns forwarden med när Rögles laguppställning presenterades strax före matchen.

Nu berättar han om hur resonemanget kring hans medverkan gick. 


– Vi har tagit det dag för dag hela tiden. Jag gick på is i morse (läs igår) och tyckte ändå det kändes bra. Vi tog det därifrån och det kändes bra på matchen, säger han.


Leon Bristedt öppnade målskyttet en bit in i andra och i början på tredje utökade Olli Palola hemmalagets ledning till 2–0. Via två mål i tom bur i slutet på den tredje perioden kunde Rögle säkra en historisk SM-finalsplats, klubbens första genom alla tider. 


– Det är så sjukt stort. Man ser hur mycket det betyder för alla runt om laget och alla fans i bygden. Välkomnandet vi får både på läktarna och utanför innan matcherna visar verkligen vilket engagemang det är. Den här framgången är för dem (fansen), men även för oss själva i laget, säger han. 


LÄS MER: Efter tuffa säsongen – Bristedt klev fram när det behövdes som mest


Daniel Zaar, som har Jonstorp som moderklubb, men som är hockeyfostrad i Rögle under juniortiden ser fram emot att spela SM-final med gänget som han gått hela vägen från juniorlaget till A-laget med. 


– Det är sjukt häftigt och ger lite extra krydda till gruppen att ha folk som är härifrån närområdet. Det blir ganska lätt att det betyder lite extra då. Det märks på vissa som steppat upp också, säger han. 


Daniel Zaar kramar om Samuel Jonsson efter slutsignalen. Foto: Bildbyrån

I finalen väntar Växjö för Rögle – ett lag som ängelholmarna har två segrar och två förluster mot den här säsongen. 


– Vi får kolla på Växjö i morgon, i kväll (läs igår) ska vi njuta. Men vi har mött de under säsongen och det är ett tufft och bra lag, säger han. 


Till slut får Daniel Zaar frågan om han är orolig att skadan ska sätta stopp för spel i finalen: 


– Nej, det tror jag inte. Det ska funka.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!