HockeyNews
PLUS

Den svenska stjärnduon får lämna KHL-klubben – söker ny klubb

(19096) Philip Holm/Dennis Rasmussen
(c) photo.khl.ru Maxim Shmakov/Yury Kuzmin

Publicerad: 14 april 2021

FacebookXWhatsApp

Philip Holm har varit en av de poängbästa backarna i KHL-slutspelet. Och lagkamraten Dennis Rasmussen är en av de ledande spelarna i Metallurg Magnitogorsk.

Men de välmeriterade spelarna får söka sig till en ny klubb kommande säsong, enligt Championat.com .

Metallurg Magnitogorsk åkte ut ur KHL-slutspelet i kvartsfinal, vilket var en missräkning för klubben. Därmed blir det förändringar i spelartruppen inför nästa säsong.


Enligt Championat.com kommer världsmästarbacken Philip Holm och den NHL-meriterade svenska mästarcentern Dennis Rasmussen inte att erbjudas några nya kontrakt då de löper ut den 30 april.


Holm kom precis som Rasmussen in sent under säsongen, men i slutspelet bidrog den tidigare Djurgårds- och Växjöbacken med två mål och fem assist på tolv matcher. Med det ligger han fortfarande fyra i backarnas poängliga i slutspelet.


Philip Holm spelade i Tre Kronor i Channel One cup i december 2020. Foto: Bildbyrån.


Dennis Rasmussen anslöt till Magnitogorsk den 22 oktober och gjorde 16 poäng (10 mål, 6 assist) på 36 matcher i grundserien och ytterligare tre mål och två assist i slutspelet.


LÄS MERVM-guldbacken håller dörren till SHL öppen: "Ett alternativ"


Inte heller den tjeckiske forwarden Andrej Nestrasil får förlängt kontrakt i Metallurg, uppger den ryska sajten Championat.com. Den NHL- och VM-meriterade 30-åringen har spelat i klubben de senaste två åren.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)