Tappade 2–0-ledning – då vann Vita Hästen ändå efter nyförvärvets första mål

(18145) Vita Hästen

Publicerad: 22 februari 2021

Vita Hästen ledde med 2–0 och låg under med 2–3.
Då såg Hunter Fejes till att ge laget två poäng mot Mora med sitt första mål för Norrköpingslaget.
Det när han avgjorde i förlängningen.

UNIBET - ligans huvudpartner

Vita Hästen såg ut att storma mot tre poäng när man inom loppet av mindre än tre minuter i slutet av den andra perioden gjorde både 1–0 och 2–0, där David Åslin gjorde det första och Marcus Eriksson gjorde det andra.

Där och då såg Mora slagna ut, men när Albert Lyckåsen skickade in sitt första mål i Moratröjan med 18 sekunder kvar av perioden, mot det lag han lämnade tidigare under säsongen, vaknade gästerna till.

Isac Heens kvitterade bara en och en halv minut in i tredje perioden och fem minuter senare tog man också ledningen genom Johan Persson och vändningen var fullbordad.

När Vita Hästen sedan drog på sig ett numerärt underläge med tre minuter kvar var det nog många som räknat in förlusten, men Christopher Fish stormade fram längs kanten och skickade iväg ett skott som smet in vid den bortre stolpen. Och Fish mål tog matchen till förlängning.

Och det kom också att bli Vita Hästen som skulle avsluta målskyttet i matchen.

Forwarden Hunter Fejes, som spelat sju matcher utan poäng sedan ankomsten till Vita Hästen, byggde upp fart längs långsargen och slog sin motståndare innan han rundade Olof Lindbom i Moramålet och skickade upp 4–3.

HC Vita Hästen–Mora IK (0–0, 2–1, 1–2, 1–0) efter förlängning
Mål, VH: David Åslin, Marcus Eriksson, Christopher Fish, Hunter Fejes
Mål, MIK: Albert Lyckåsen, Isac Heens, Johan Persson
Skott: 21–43 (7–13, 7–15, 6–12, 1–3)