HockeyNews
PLUS

Missar rivalmötet efter udda skadan: ”Sjukt frustrerad”

(17461) Robin Wallin Skövde skadad
Skärmdump Stay-Live Skövde

Publicerad: 20 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Han kolliderade med en medspelare i samband med en avvaktande utvisning och tvingades lämna mötet mot Visby/Roma med hjärnskakningsliknande symptom. Nu missar målvakten Robin Wallin Skövdes derbymöte med hans tidigare klubb, rivalen Mariestad.
– Det är sjukt frustrerande, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i första perioden i hemmamötet med Visby/Roma i fredags som Skövde-keepern Robin Wallin när han skulle ut till båset i samband med en avvaktande utvisning kolliderade med lagkamraten Alexander Henriksson.

– Det är så jävla klumpigt, det är nästan pinsamt, suckar keepern.

– Jag ska ut till båset och byta och Henriksson kommer ner i zon och så ska han svinga ut höger, men så byter puckföraren riktning inåt i banan och då ska han också byta riktning och det är ju ganska skickliga skridskoåkare på den här nivån så han byter den svingen på en millisekund typ och det har inte jag räknat ut i min åkbana så jag åker rakt in i honom och tar emot mig med vänsterarmen lite grann och får en smäll.

Smällen kan se ganska harmlös ut, en ren olyckshändelse, men med tanke på Wallins historik från ifjol då en hjärnskakning hindrade honom från spel i flera månader fick den konsekvenser. Han lämnade matchen omedelbart med symptom.

– På filmen ser det knappt ut som att jag slår i huvudet, men det blir väl någon wiplasheffekt så det har varit konstiga symptom.


Inget spel i rivalmötet
Wallin missade lagets möte med Huddinge (tredje raka nederlaget i öppningen av Allettan) i söndags och det är oklart när han kan vara tillbaka på isen igen.

Det innebär att spel i onsdagens rivalmöte med Mariestad, en klubb Wallin själv representerade i många år, är uteslutet.

– Det är kört tyvärr. Man vet inte inte med sådant här, det är verkligen så och det känner jag också, det är det som är så sjukt frustrerande.

– Det är symptom, det de har sagt är att vi ska behandla det som att det är en hjärnskakning med hjärntrappan och allt det här, men det tar knappt i huvudet så förhoppningsvis är det något muskulärt med nacken som ger symptom. Så var det förra gången, att det fortsatte ganska länge efteråt. Då tog det tre månader.

25-åringen som så här långt gjort en riktigt bra säsong i moderklubben är uppenbart frustrerad över situationen.

– Jag är så trött på den här skiten, suckar han.

– Det är frustrerande nu igen när det har gått bra. Det var likadant senast, det går bra och så åker man på en sådan smäll och så blir det samma skit. Jag är less på det här nu.

Skövde spelar hemma mot Mariestad i Allettan södra ikväll.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)