Forwarden målskytt i comebacken – SSK vann målrikt derby

(16566) Södertälje

Publicerad: 27 november 2020

Christopher Bengtsson var tillbaka i SSK efter ett långt skadeuppehåll och målade direkt i lagets sjätte raka seger.
Men vinsten mot AIK satt långt inne – innan Hugo Gustafsson kunde avgöra sent.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Södertälje är fortsatt stekheta i HockeyAllsvenskan och tog under fredagen sin sjätte raka seger när AIK besegrades i Stockholmsderbyt.

Men vinsten satt långt inne, då inget av lagen ville ge sig.

Det var AIK som tog tag i taktpinnen och redan efter 22 sekunder kunde Örebro-lånet Max Lindholm stänka dit 1–0-målet för hemmalaget.

Men lite drygt fem minuter senare så visade Christopher Bengtsson prov på stort spelsug efter att ha varit borta länge på grund av skada. Forwarden tråcklade sig in mot mitten av zonen och avlossade ett skott, som tog på AIK-backens klubba och ställde Claes Endre i målet.

Södertälje drog ifrån och gjorde både 2–1 och 3–1 genom efter bland annat ett fint klapp klapp-spel genom mittzon, där Måns Lindbäck fick tillbaka pucken i offensiv zon och enkelt kunde prickskjuta in 2–1.

AIK var också nära att reducera, men NHL-lånet Filip Gustavsson stod för en av säsongens snyggaste räddningar, när han slängde ut plocken och rånade Fredric Weigel.

Men reduceringen kom inte långt därefter när Max Lindholm återigen klev fram. Efter att precis ha kommit ut från utvisningsbåset kunde forwarden stänka dit 3–2 och två minuter senare kvitterade Oscar Nord.

I den tredje perioden svängde det fram och tillbaka, men utan mål – fram till minut 13. Då tog SSK återigen ledningen, i boxplay, men 23 sekunder senare kvitterade AIK återigen.

Men bortalaget visade varför man har sex raka segrar och en mental styrka, när man lyckades hänga dit 5–4 och ta med sig tre poäng hem från Hovet.

AIK – Södertälje SK 4–5 (1–2, 2–1, 1–2)
Mål, AIK:
Max Lindholm 2, Oscar Nord, Fabian Zetterlund
Mål, SSK: Christopher Bengtsson, Måns Lindbäck, Lucas Carlsson, Ludwig Blomstrand, Hugo Gustafsson