Spaningar från Timrå-Väsby: "En återkomst som lovar mer"


27 november 2020
TIMRÅ. Timrå var rostiga och pressades hela vägen in i mål av Väsby, men lyckades till slut bärga tre poäng.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång. 

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

En återkomst som lovar mer
Jacob Olofsson vände tillbaka till Timrå för att få fart på självförtroendet och hitta tillbaka till sitt spel efter ett och ett halvt år i Skellefteå, och gjorde sin comeback mot Väsby. För att vara första matchen med laget igen så var det en återkomst som lovar mer. Olofsson såg pigg ut, hade mycket puck, hittade kreativa lösningar och matchades i den andra forwardsformationen. När centertalangen kommit in mer i grejerna kan det komma att bli en riktigt bra injektion i Timrå.

Är formen god så är den
Johannes Nilsson har varit en av de drivande spelarna i att Väsby lyft sig den senaste tiden och gick in i kvällens match med mål i tre raka matcher och fyra totalt. Och han var fast besluten om att sviten inte skulle ta slut denna kväll heller. En tunnel på Jakob Blomqvist i mittzon och ett distinkt backhandskott i första krysset senare och Nilssons femte mål på de fyra senaste matcherna var ett faktum, och sviten lever vidare – och vackert var det också.Rostigt, Timrå
Timrå hade inte spelat en match på två veckor sedan man senast besegrade Väsby, och det syntes. Stundtals var det slarvigt i alla möjliga delar av spelet. Passningarna satt inte på bladen, dragningarna misslyckades och man fick inte upp farten offensivt. Defensivt blev det stirrigt och Väsby kunde komma till en rad kalaslägen, trots att de hölls till X antal skott. Jacob Johansson i målet fick ingen lätt match då han tvingades till få ingripanden men det var inte sällan högkalibriga chanser när de väl kom. Det finns gott om förbättringspotential i Timrålägret.

Hur mår ljumskarna, Lundberg?
Senast Väsby var i Timrå pressade man serieledarna resultatmässigt länge, och likadant var det under denna fredagskväll. Mycket tack vare Henrik Lundberg. Linus Ryttar har kommit in och gjort ett par starka insatser på slutet, däribland nollan mot Karlskoga, men det är inget snack om att Lundberg är lagets etta. Och i fredagens match visade han att han har kapacitet att hålla kvar Väsby i matcherna även om man trycks tillbaka. Ett par gånger om fick han sträcka ut ljumskarna för fantastiska räddningar för att mota Timråspelarna för vad som annars såg ut att vara enkla mål.

Kan bli en nyttig spelare
Det finns behagligare omständigheter att göra debut i än de Colin Smith hade under sin debut för Väsby. Han presenterades sent under torsdagskvällen och slängdes direkt in i hetluften när han tog plats i förstakedjan tillsammans med Raphael Lavoie och Tobias Lindberg, efter att inte ha spelat en tävlingsmatch sedan i våras. En kvick, intensiv, forward, som dessutom är en stark tekare, som gjorde vad han kunde för att gräva fram puckar och skapa ytor åt inte minst Lavoie. Utan att sticka ut så ser han ut att ha kvaliteter som Väsby kan komma att dra stor nytta av.

Timrå IK–Väsby IK 5–3 (1–1, 2–2, 2–0)
Mål, TIK: Jonathan Dahlén, Albin Lundin, Sebastian Hartmann, Viktor Lodin, Morten Madsen
Mål, VIK: Johannes Nilsson, Johan Lorraine, Raphael Lavoie

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons