HockeyNews
PLUS

Klart: Röglecentern återvänder till Tyskland: "Varit en värdefull tillgång"

(16368) Ben Smith
Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

FacebookXWhatsApp

På tisdag nästa vecka går Ben Smiths kontrakt med Rögle ut.
Centern har varit inlånad från Adler Mannheim från det att Adam Tambellini blev skadad.
Rögle var ärliga med att de ville ha kvar amerikanen, men nu står det klart att han återvänder till Tyskland. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Ben Smith anslöt till Rögle när Adam Tambellini blev skadad i början av oktober. På sina tio matcher med Rögle under hösten har han stått för fyra poäng, och varit en värdefull tillgång till laget.

Sportchefen Chris Abbott var tydlig med att de ville ha kvar centern i klubben, men att det hängde på hur Adler Mannheim ställde sig i frågan. 

Tidigare i veckan sa den klubbens svenska sportchef Jan-Axel Alavaara till HockeyNews.se att: "Vi kör igång serien den 17 eller 18 december och vår plan är att ha honom hos oss". 

LÄS MER: Smith ser ut att ha gjort sin sista match i Rögle: "Vår plan är att ha honom hos oss" 

Och så blir fallet. Under fredagen kom besekdet från Rögle att den tidigare Stanley Cup-mästaren återvänder till Mannheim, och gör det redan idag. Kontraktet går ut först på tisdag, men i och med att lagets match på lördag är uppskjuten, har Smith gjort sin sista kamp för Rögle. 

– Först av allt vill jag tacka Ben för hans insatser för klubben under den här perioden. Han motsvarade de förväntningar vi hade på honom, det är en rutinerad och mycket duktig spelare som har varit en värdefull tillgång för vårt lag under den här tiden. Sen vill jag tacka Mannheim för att vi fick låna Ben, säger Chris Abbott på Rögles hemsida. 

Och även huvudpersonen själv är nöjd med tiden i Ängelholm.

– Det har varit en fantastiskt upplevelse. SHL är en riktigt bra liga och det har varit kul att få testa på den. Jag har stortrivts i Rögle och det är en mycket väl fungerande organisation med en spännande framtid framför sig. Vem vet, våra vägar kanske korsas igen, säger Smith på hemsidan. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)