HockeyNews
PLUS

Smith ser ut att ha gjort sin sista match i Rögle: ”Vår plan är att ha honom hos oss”

(16368) Ben Smith
Bildbyrån

Publicerad: 17 november 2020

FacebookXWhatsApp

Ben Smith ser ut ha gjort sin sista match i Rögle. Om exakt en vecka går lånekontraktet ut och den tyska klubben räknar med att han återvänder precis som planerat.

– Vi kör igång serien den 17 eller 18 december och vår plan är att ha honom hos oss, säger Adler Mannheims general manager Jan-Axel Alavaara till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter att Adam Tambellini skadat sig tre matcher in i SHL lånade Rögle in centern Ben Smith som ersättare från tyska Adler Mannheim på ett lånekontrakt fram till den 24 november. 


Kontraktet går ut om exakt en vecka och med tanke på att Rögle tvingats pausa verksamheten på grund av covid-19 fall i laget kan Ben Smith ha gjort sin sista match i klubben.


LÄS MER: Centern vill stanna i Rögle – Abbott om situationen: ”Pratar med Mannheim”


Adler Mannheims general manager, Jan-Axel Alavaara har räknat in sin amerikanske center till seriepremiären i den tyska ligan i mitten av december. 


– Vi planerar med honom. Vi kör igång serien den 17 eller 18 december och vår plan är att ha honom hos oss, säger han till HockeyNews.se


Rögle har varit tydliga med att de vill behålla centern, men i dagsläget finns inga planer från den tyska klubben på att låta honom lämna. 


– Nej, inte så länge vår liga kör igång. Kommer inte vår liga i gång är det en helt annan sak, säger han. 


Jan-Axel Alavaara ser fram emot att hockeyn i Tyskland drar i gång inom kort och menar att det varit en lång väntan.


– Vi är så beroende av publikintäkter på grund av att vi inte har något TV-avtal som i SHL, så vi har varit tvungna att vänta till ett läge där budgeten är i ett läge där vi kan spela utan publik resterande del av säsongen. Alla lag har fått förhandla med spelarna och göra lönesänkningar i avtalen för att ha råd att spela resten av säsongen.


– Jag tror att det är minst tio lag som är kvar och kör i gång den 18:e och spelar klart säsongen utan publik, utan att man ska behöva göra något mer under säsongen. Hade vi startat som vanligt hade det varit många lag som gått i konkurs och det ville vi undvika, säger han. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)