NHL-svepet: Boston knep första – trots Hedmans dubbel

(15003) David Pastrnak

Publicerad: 24 augusti 2020

I natt inleddes tungviktarmötet mellan Tampa Bay Lightning och Boston Bruins.
Och det blev de senare som fick segerjubla – trots en monstermatch av Victor Hedman.

Eastern Conference

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 2–3 (Boston leder 1–0 i matcher)
Svenskarna, Tampa
: Victor Hedman (2 mål) Boston: Ingen svensk noterades för poäng

Lagen låg länge och kände på varandra inledningsvis.

Det var först mot slutet av första perioden som första målet kom efter att Bostons Charlie Coyle skickligt styrt in 1–0.

Andra perioden bjöd på en helt annan matchbild.

Efter att David Pastrnak tidigt satt 2–0 i numerärt överläge satsade Tampa allt på ett reduceringsmål.

Men trots 18–7 i skott såg Jaroslav Halak till att hålla tätt perioden ut, och i tredje dröjde det inte länge innan Brad Marchand grejat 3–0.

Halvvägs genom perioden kunde Victor Hedman till slut få in en puck bakom Halak, Lightnings första skott på hela perioden.

Den storväxte superbacken skruvade upp tempot i jakt på en kvittering och följde även upp med ytterligare en kasse innan perioden var över, men det räckte inte hela vägen.

Istället kunde Boston knipa första matchen i serien inför returmötet natten mot onsdag.

Western Conference

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks (Vegas leder med 1–0 i matcher)
Svenskarna, Vegas

: William Karlsson (1 ass), Robin Lehner (100 i räddningsprocent. Stoppade 26 av 26 skott. 59.54 i istid) Vancouver: Jacob Markström (85,3 i räddningsprocent. Stoppade 29 av 34 skott. 51.34 i istid)

Efter att ha slagit ut fjolårsmästarna vägde Vancouver lätt mot Vegas i natt.

Knektarna red ned och utmanövrerade Canucks fullständigt samtidigt som man höll Vancouvers unga stjärnor Elias Pettersson, Brock Boeser och Quinn Hughes utan skott helt i matchen.

Med fem raka mål såg Vegas även till att Jacob Markström fick lämna matchen i förtid.

Hans motsvarighet Robin Lehner hade dock flera anledningar att jubla.

Inte nog med att hans lag vann, utan det var även första slutspelsnollan i NHL-karriären för Lehner.