HockeyNews
PLUS

Officiellt: Cehlarik klar för Leksand

(14090) Peter Cehlarik
Geoff Burke/Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Insamlingen bar frukt och Leksand fick in drygt 1,3 miljoner. Nu bekräftar klubben att man gjort klart med forwarden Peter Cehlarik. 

– Peter har bra storlek och är stark med pucken. Han har bra blick för spelet och jobbar hårt över hela banan, så jag tycker att vi får in en forward som är rätt allround, säger general managern Thomas Johansson i ett pressmeddelande. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Det har gått drygt två veckor sedan Leksands supperterförening drog igång en insamling för att hjälpa Leksand att ro Peter Cehlarik i hamn. 


1,3 miljoner kronor fick klubben in och under måndagen presenterade Leksand den slovakiske forwarden på ett tvåårskontrakt. 


Peter har bra storlek och är stark med pucken. Han har bra blick för spelet och jobbar hårt över hela banan, så jag tycker att vi får in en forward som är rätt allround. Jag gillar också åldern på Peter. Det gör att vi kommer att kunna fortsätta utveckla honom då han inte nått toppen på sin karriär än. Att vårt tränarteam, som har utveckling som största fokus, får sätta klorna i Peter och hjälpa honom tillbaka till NHL känns väldigt kittlande och lockande, säger GM Thomas Johansson i ett pressmeddelande. 


Peter Cehlarik, som närmast kommer från Bostons organisation är glad över att ansluta till Leksand. 


Först och främst är jag väldigt tacksam över att få bli en del av Leksands IF, och jag ser väldigt mycket fram emot att få komma igång. Jag är riktigt hungrig på att få spela hockey och vinna matcher igen. Jag har följt processen där supportrarna har varit involverade i att få mig till Leksand och det är första gången jag sett ett sådant otroligt stöd från allmänheten. Jag uppskattar det enormt och ska göra mitt allra bästa på isen för alla supportrar och för laget. Jag ser fram emot att få ansluta till laget senare under veckan, säger han. 


Peter Cehlarik stod den gångna säsongen för 37 poäng på 48 matcher i Providence Bruins i AHL. Det blev även tre NHL-matcher och en assist.


Leksands ordförande Claes Bergström är tacksam över stödet från supportrarna och näringslivet. 


– Stödet vi har upplevt genom insamlingen av Leksand Superstars och Leksands IF Supporterklubb har varit fantastiskt och jag är överväldigad över uppslutningen bland alla Leksingar. Det visar verkligen styrkan när alla sluter upp kring Leksands IF och hur starka vi är tillsammans. Det är väldigt många privatpersoner och företag som ställt upp på ett fantastiskt sätt vilket vi kunnat följa via de dagliga uppdateringarna, och dessutom har Per-Olof Ejendal gått in med en gåva utöver det. Jag vill verkligen tacka alla som stöttat oss före supporterorganisationernas insamling, under insamlingen och framgent. Tillsammans är vi fruktansvärt starka!

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)