HockeyNews
PLUS

Stod i skuggan av Cannata – nu väntar ny utmaning: "Vill visa vad jag kan"

(14663) Mattias Pettersson
Bildbyrån

Publicerad: 28 juli 2020

FacebookXWhatsApp

När han väl fick chansen i Björklöven i fjol gjorde han det riktigt bra. Men konkurrensen från Joe Cannata blev för tuff. 
Nu söker sig Mattias Pettersson vidare och ska framöver leverera i Kristianstad. 
– Jag hoppas kunna ta nästa steg i Kristianstad, säger Pettersson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

En av vårens och sommarens sämst bevarade övergång är den som Kristianstad presenterade på tisdagsförmiddagen. Redan kort efter det tidiga säsongavslutet i våras kopplades Mattias Pettersson till Kristianstad

Nu kan den förre Björklövenmålvakten äntligen prata ut som sin framtid. 

– Vi hade kontakt rätt tidigt och det kändes bra från båda sidor. Jag pratade även en del med Dennis (Svensson) och Herman (Hansson) som jag känner sedan tidigare. De hade bara positivt att säga om Kristianstad, säger Mattias Pettersson till HockeyNews.se.

Kristianstads elitansvarige Christian Falk om värvningen av Mattias Pettersson:

– Vi är nöjda med att få in en erfaren målvakt som har tagit stora kliv de tre senaste säsongerna. Mattias och Clang (Calle, lån från Rögle) blir ett väldigt spännande målvaktspar.


Mattias Pettersson gjorde en bra säsong i Björklöven de få matcher han fick spela, men konkurrensen från en storspelande Joe Cannata var mördande. Foto: Bildbyrån

Mattias Pettersson kommer från en säsong där han bara fick vakta målet i elva allsvenska matcher. Men så spelade han också hos allsvenska seriesegraren Björklöven där en viss amerikan vid namn Joe Cannata dominerade totalt. 

Även om Pettersson hade bra statistik i de matcherna han stod så var han solklar tvåa bakom Cannata i Björklöven.

– Jag tycker att jag spelade en bra hockey, men Joe var fantastisk i kväll efter kväll. Kanske förtjänade jag någon chans till, men samtidigt är det svårt att klaga när vi vann hela tiden. Jag tycker ändå att jag hade två fina år i Björklöven och vi var nära att gå hela vägen i våras, säger Pettersson.

Nu alltså en ny utmaning i nordöstra Skåne där han kommer konkurrera med lovande 18-åringen Calle Clang, som Kristianstad har lånat in från Rögle. 29-årige Pettersson, som har samlat på sig en del rutin, bland annat från SHL-tiden i Mora – hoppas kunna lära landslagsmeriterade Clang saker.

– Jag vill kunna dela med mig av min erfarenhet, samtidigt som han kan lära mig ett och annat när det kommer till målvaktsspel. Det ska bli kul. Jag vill självklart spela så många matcher som möjligt, men det ska spelas om det. Både jag och Calle är sugna på att spela. Det är en sporre att visa vad man kan och jag hoppas kunna ta nästa steg i Kristianstad.

LÄS MER: Målvaktslöftet om draften och tuffa konkurrensen i landslaget


Det blev två säsonger i Björklöven för Mattias Pettersson. Foto: Bildbyrån

Vad har Kristianstad sagt om säsongen som kommer?

– Vi har inte träffats eller snackat om någon målsättning, så det är svårt att säga. Men laget känns spännande så det kan nog bli en rolig säsong, säger Mattias Pettersson.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)