HockeyNews
PLUS

Stjärnbacken återvänder till Karlstad: "Var bara Färjestad som gällde"

(7796) Jesse Virtanen-redigerad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 27 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Han är tillbaka. 
Backstjärnan Jesse Virtanen är en Färjestadsspelare igen.
– Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde, säger Virtanen till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Han spelade i klubben under två säsonger åren 2017-2019 – nu är finländske backen Jesse Virtanen tillbaka i Karlstad. Färjestad presenterade 28-åringen på måndagskvällen.

– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt – att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land. Det är glädjande helt enkelt, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Jesse Virtanen om att återvända till SHL:

– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in så klart.



LÄS MER: Färjestads GM om Åslund, Virtanen och NHL-spelare

Under förra sejouren i Färjestad gjorde finländaren 71 poäng (12+59) poäng på 103 SHL-matcher. Förra säsongen spelade Virtanen i KHL och AK Bars Kazan där han noterades för 18 poäng (5+13) på 60 matcher.

– Även om jag inte gjorde så mycket poäng som i Sverige så är jag glad att jag åkte. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter, och jag var nyfiken på hockeyn i Ryssland. Nu har jag testat på det och jag ångrar ingenting, säger Virtanen.

Jesse Virtanens kontrakt med Färjestad gäller över kommande säsong.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)