HockeyNews
PLUS

Var jagat byte i Hockeyettan – valde gamla klubben: "Känner mig inte färdig"

(14358) Victor Wänghult
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 20 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Kumla vann dragkampen om Victor Wänghult.
Och efter en säsong som defensiv forward i allsvenska Västervik – får Wänghult nu chansen att visa sin offensiva kvaliteter igen.
– Jag tycker inte att man ska spela i en serie högre upp bara för att man kan. Utan man ska vara där man får spela den hockey man är bäst på, säger Wänghult till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Victor Wänghult slog igenom med dunder och brak när han fullkomligt sprutade in poäng i Kumla i Hockeyettan säsongen 2018/2019.

16 mål och 39 assist på 33 matcher resulterade i ett allsvenskt kontrakt med Västervik. 

Men det blev bara ett år i Västervik.

Till hösten är Victor Wänghult tillbaka i Hockeyettan – men det var många som blev förvånade över att det blir spel i Kumla igen. För det var många klubbar i Hockeyettan som var ute efter Wänghults signatur – men alla förutom Kumla gick bet. 

– Från början var tanken att jag skulle spela utomlands, men så kom "coronan". Jag hade ganska många alternativ i ettan, men jag gick lite på trygghet och trivselfaktor. Jag trivdes otroligt bra i Kumla när jag var där senast och jag ser inte varför jag inte skulle utvecklas där. Jag vet vilken roll jag kommer att ha och jag vet att jag att kommer få spela mycket. Jag känner inte på något sätt att jag är färdig med min hockey, säger 24-åringen.

Hur många klubbar i Hockeyettan var ute efter dig?

– Det var väl ett tiotal. Eftersom jag väntade rätt lång tid så mattades intresset av längs vägen. I veckan ringde jag runt till några klubbar och berättade varför jag tackade nej. Jag tycker det var rätt att göra så innan det kom ut att jag skulle spela i Kumla igen.

Var moderklubben Skövde en av klubbarna som ville ha dig?

– Nej. Jag lägger ingen större på vikt på det, är man intresserad så hör man av sig, tycker jag. De valde att inte höra av sig och det blev aldrig ett alternativ.

LÄS MER: Poängmaskinen lämnar allsvenskan - återvänder till Kumla

Debutsäsongen i Hockeyallsvenskan blev sönderhackad på grund av skador under hösten. 

– Det är väl inget drömscenario när det blir så första säsongen. Jag spelade med en skadad fot och det var väl kanske inte det smartaste. Jag spelade tre matcher och bröt sedan ett revben. Framåt jul var jag hel igen. 

Spelmässigt gick det helt okej för Wänghult, som fick en defensiv roll i Västervik. 

– Jag hade väl lite andra arbetsuppgifter mot de jag hade i Kumla. Men jag tycker att jag fick ihop det rätt så bra, även om jag hade önskat att jag hade petat in någon mer poäng (sju på 37 allsvenska matcher).

Victor Wänghult gör nystart i Kumla. Foto: Bildbyrån

Har du några klausuler i kontraktet med Kumla?

 – De finns... (skratt). Jag har bra kontakt med klubben så det är inga problem om det skulle dyka upp något intressant. Men just nu är det fullt fokus på Kumla, sedan får man se. Ska jag dra ska det vara för något riktigt bra. 

Vad säger du om Kumlas lagbygge hittills?

– Tycker ändå att det ser ganska okej ut. Vi har fått in en bra målvakt (Jonathan Stålberg) och vi har flera bra spelare på forwardssidan. Klubben fått behålla de stabila backarna. Många underskattar Kumla, men så himla kul är det inte att komma till Kumla och spela. Vi har inte satt upp någon målsättning, men vi ska vara med och kriga om en femteplats.

Wänghult har tidigare i karriären klivit ner en division för att några år senare studsa upp rejält i divisionerna. Planen är att det ska ske igen. 

– Jag tycker inte att man ska spela i en serie högre upp bara för att man kan. Utan man ska vara där man får spela den hockey man är bäst på. Efter att jag blev värvad till Kumla från Tibro (division 2) så satte de mig rätt in i förstafemman och i första powerplay och det gick ju rätt bra, säger Victor Wänghult.

* * *
Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)