HockeyNews
PLUS

Har is i magen i jakten på spets: ”Vi har ekonomiska muskler”

(13402) Lars "Lillis" Lövblom / Hudiksvall
Michael Lundström | Swe Press Photo / Mikael Mjörnberg

Publicerad: 18 juni 2020

FacebookXWhatsApp

En föryngring, men inte en minskning av lönebudgeten. Hudiksvall har lagt en tydlig plan för vad man vill med sin verksamhet kommande säsong.
– Vi har ekonomiska muskler om man jämför med division 1-lag, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Våren har handlat mycket om den rutin och spets som lämnat föreningen. Stjärnspelare på nivån så som Magnus Åkerlund, Markus Kinisjärvi, Simon Löf och Erik Flood har av olika anledningar paraderat ut ur klubben och ersättarna är så här långt av betydligt yngre och mindre namnkunnigt snitt.

Men sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom bekymrar sig inte över det.

– En del slutar på grund av familjesituation och en del drar vidare, vi gör en yngre satsning men vi har inte dragit ner på lönerna, vi fördelar dem bara annorlunda, berättar han.

– Det är ett medvetet val vi har gjort att ha ett yngre lag. Vi kommer träna mycket mer och det började redan ifjol.

Handlar det då om att ni vill sprida ut lönebudgeten över truppen snarare än att ha välbetalda spetsar?

– Ja absolut, samtidigt vill man ju ha det också, men ska man höja träningsdosen måste man ha yngre spelare för de yngre spelarna är vana att träna på det sättet. Du får anpassa träningsdos efter vilket spelarmaterial du har, folk säger att man inte kan göra det men har du en äldre trupp som har familjer och så vidare då hamnar du i en annan situation. På den här nivån kan du inte ställa de exakta kraven som du kan göra i Hockeyallsvenskan eller SHL, utan du får vara lite flexibel här.

LÄS MER: Ännu en toppback lämnar Hudiksvall – uppges gå till allsvensk klubb 

Det är en medveten föryngring säger du, men går det snabbare än ni hade tänkt, att allt kom på samma gång?
– Vissa grejer har gett sig själva. Att spelare som Löf och Flood lämnar råder vi inte över. Jag tror att det är lika bra att göra det här. Vi kommer höja kravbilden på träningen och gör vi det kommer vi få framgångar tillslut, men det gäller att ha tålamod när man gör det här.

Spelare på radarn

Men även om det så här långt har skett en påtaglig föryngring av truppen (in har spännande spelare som Hannes Lindström och Linus Hedman från Skellefteå kommit) är det inga små fiskar sportchefen är på jakt efter när resterande del av laget ska byggas.

– Vi kommer gå på två målvakter, sju backar och 13 forwards. Vi ska ha in vår försteback och vår första och andracenter, det är de kategorierna av spelare. Vi har ekonomiska muskler om man jämför med division 1-lag att kunna betala vissa saker.

Rycker ni i Filip Lander som nyligen lämnade Timrå?

– Filip Lander är aktuell, han har spelat här förut och jag och han har haft kontakt, men mer än så är det inte. Det är så färskt från Timrå från hans sida så han får nog smälta det lite, men vi har en naturlig koppling

Det ryktas om Marcus Linderborg, senast i Nyköping, är det en spelare som är aktuell?

– Marcus Linderborg finns på våran radar ja.

Har is i magen

Men i och med att marknaden stått ganska still ganska länge räknar sportchefen inte med att stå med full trupp inom det närmaste. Det är viktigare att det blir rätt än att det går snabbt.

– Jag känner att jag kan vänta ända in i slutet av juli för jag har gett mig fasiken på att vi ska hitta rätt spelare och vi har siktat in oss mot några också, så att vi har några på radarn. Men de sitter och väntar på vissa signaler från andra föreningar också, vi har ex antal spelare som jag har kontinuerlig kontakt med. Vi kommer ha tålamod och inte göra klart med den första vi träffar. Vi kommer att vänta länge om det behövs.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)