HockeyNews
PLUS

Förre Leksandsprofilens hyllning: "De som gav mig tillbaka glädjen"

(13238) Hugo Enock
Bildbyrån

Publicerad: 15 mars 2020

FacebookXWhatsApp

VIMMERBY. Numera spelar Hugo Enock i Hockeyettan-klubben Hudiksvall, men 22-åringen glömmer inte fjolårets säsong framgångsrika säsong med Leksand i första taget. 
– Självklart vill jag att Leksand ska vara kvar i SHL. De är värda det och jag håller på Leksand, säger Hugo Enock till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Två säsonger i rad var Hugo Enock med om att gå upp i SHL. Först med Timrå IK säsongen säsongen 2017/2018 och i fjol med Leksand (2018/2019).

Den här säsongen spelar Hugo Enock i kvalseriejagande Hockeyettan-laget Hudiksvall, som på fredagskvällen skulle ha spelat med kniven mot strupen i playoff 3-mötet mot Vimmerby. Men den kampen blev som bekant inställd på grund av att spelare och ledare i Hudiksvall hade insjuknat med influensaliknande symptom. 

Nu talar det mesta för att säsongen är över helt och hållet för Enock och Hudiksvall. All svensk hockey är pausad på obestämd tid och på lördagskvällen krävde SHL-klubbarna att SM-slutspelet skulle ställas in. Och mycket talar för att även Hockeyettan går den går vägen. 

HockeyNews.se träffade Hugo Enock i Vimmerby i tisdags efter den första playoff 3-matchen som smålänningarna vann med 6–2. Enock var inte alltför nedslagen då, och hade stora förhoppningar på att hans lag skulle vända på steken på hemmaplan. 

Hugo Enock började den här säsongen som forward, men en bit in på höstsäsongen flyttade Hudiksvalls tränare Per Ljusteräng ner Enock som back. 

–  Det gick rätt bra som forward och jag spelade med Levander (Axel) och Hellgren (Mathias). Sen så klev jag ner på backen och fick en boost där också. Men det gäller att hamna i sitt flow, så att man vågar göra saker. Mycket handlar om självförtroende, säger Hugo Enock till HockeyNews.se.

Förra säsongen var 22-åringen en publikfavorit i Dalarna, och Hugo Enock glömmer inte sin tid i Leksand i första taget. En klubb som fick 22-åringen att må bra igen efter att ha lidit av psykisk ohälsa.

–  Det var Leksand som gav mig tillbaka glädjen. Jag har många kompisar kvar där som jag har kontakt med.

Och på frågan om han håller på Leksand eller Timrå i SHL-kvalet var svaret självklart. 

– Självklart vill jag att Leksand ska vara kvar i SHL. De är värda det och jag håller på Leksand.

För ett år sedan firade Hugo Enock Leksands avancemang till SHL. Foto: Bildbyrån

Hur har det varit med självförtroendet den här säsongen?

– Det har varit lite upp och ner. Efter jul har det känts bättre och jag vet vad jag behöver göra för att hålla huvudet intakt, säger Hugo Enock.

En av Leksands största supportrar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)