HockeyNews
PLUS

LISTA: Fyra matchvinnare som aldrig fick chansen att kliva fram

(13195) Daniel "Trucken" Karlsson / Roman Semjonovs
Montage Bildbyrån/Swepres

Publicerad: 14 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Sent under fredagen kom beskeden att matcherna mallen Hudiksvall och Vimmerby samt Troja/Ljungby och Visby/Roma ställdes in och därmed ser det ut som att det blir svårt att få till något avgörande i de två matchserierna. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fyra potentiella matchvinnare, en från vardera lag, som därmed inte fick chansen att kliva fram.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Teemu Huttu, Visby/Roma
Han gjorde ingen större match i det första mötet med Troja/Ljungby, men när Visby/Roma vände 0-2 till 3-2 i slutet av matchen var det ändå den så lyckade finländaren som ledde styrkorna med assist till de två första hemmamålen. Huttu har gjort en fantastiskt bra säsong i Visby/Roma och skulle om säsongen utvecklat sig på ett annat sätt säkerligen ha kunnat vara med och ta laget långt.

Roman Semjonovs, Vimmerby
25-åringen har varit stekhet hela säsongen och det har fortsatt på inslagen väg även i playoff-spelet. I Vimmerby har han fått ganska fria tyglar och ett väldigt stort förtroende och det har betalat sig i matchvinnande målskytte. Om det är någon i Vimmerby-truppen som hade kunnat kliva fram och skjuta Hudik i sank så är det förstås Semjonovs.

Mathias Hellgren, Hudiksvall
23-åringen som Hudiksvall värvade från Nyköping inför säsongen har varit het i playoff-spelet. Det var han som satte den så viktiga kvitteringspucken till 3-3 i nät när Glada Hudik sent hämtade upp ett 0-3-underläge i matchserien mot Nybro och han var den som med sitt mål såg till att Hudiksvall levde hela vägen in i den tredje perioden i bortamötet med Vimmerby trots att hemmalaget varit ganska dominanta initialt. Det hängde liksom lite i luften att han skulle kunna kliva fram som matchvinnare den här helgen.

Daniel ”Trucken” Karlsson, Troja/Ljungby
Han gör inte särskilt många mål, men när han väl gör det då är det de riktigt viktiga målen. Playoff 3, Troja/Ljungby mot repen i ett möte med ett svårforcerat Visby/Roma. Som gjort för att det så klubblojala granitblocket skulle kliva fram med ett av sina obevekliga slagskott. Det är sånt ”Trucken” gör när det behövs som mest. Trotjänaren som plockar upp Troja/Ljungby på sina axlar.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)