HockeyNews
PLUS

Utan stjärntrions 84 poäng ska Färjestad vända trenden

(12253) Färjestad/förlust mot LHC
Josefine Loftenius/Bildbyrån

Publicerad: 28 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Färjestad har fyra raka förluster i SHL och saknar i matchen mot HV71 en stjärntrio som ligger etta, tvåa och fyra i den interna poängligan och som har gjort 84 poäng.

– Vi hade Linköping i lördags och det är tuffa matcher på bortaplan, inget snack om den saken, säger Färjestadscoachen Johan Pennerborn till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Målmaskinen Michael Lindqvist (13 mål) är knäskadad och borta resten av säsongen. Den nye skyttekungen Victor Ejdsell (14 mål) är fortsatt skadad.


Och SHL:s och Färjestads poängkung Marcus Nilsson (7 mål, 28 assist) avtjänar en två matcher lång avstängning och är spelklar först efter HV71-matchen.


Den här trion av spelare har gjort 34 mål och 84 poäng, vilket är 27 procent av Färjestads totala poängskörd den här säsongen. Så det är tuffa avbräck för närvarande.


LÄS MEREfter ryktena – förra SHL-stjärnan nobbar återkomst


I mötet med HV71 ska Färjestad försöka bryta en fyra matcher lång förlustsvit.


– Det har varit uddamål och två på sudden. Mot Växjö släpper vi tyvärr den matchen. Vi spelade jättebra hockey i 55 minuter. Sedan tänker jag någonstans ändå att över en säsong har man de här perioderna, säger FBK-coachen Johan Pennerborn om förlustraden.


Färjestad saknar playmakern Marcus Nilsson, som är avstängd två matcher för ett utspel mot domarna. Foto: Bildbyrån.


Förra tisdagen var han och Färjestads general manager Peter Jakobsson på plats i Kinnarps arena för att scouta både HV71 och Linköping. Kanske fick de med sig information som de kan ha nytta av till tisdagens match i Jönköping.


– Vi såg både HV och Linköping där. Det var bra att se det. Sedan ska man blicka på prestationen både som individ och lag och utgå ifrån det och jobba på med sakerna så brukar det lossna förr eller senare, säger Pennerborn.


LÄS MERFärjestad saknar tunga namn mot HV71 – men han är tillbaka


HV71 har värvat tillbaka Lias Andersson från New York Rangers organisation, men en comeback i HV-tröjan väntas först ske efter Beijer Hockey Games i februari.


– HV vände sin trend mot Rögle i Ängelholm såg jag. Normalt sett vet vi att HV-Färjestad är bra matcher. Det är bra motstånd, säger Johan Pennerborn om utmaningen som väntar i Kinnarps arena.


Fakta/Färjestads dystra svit


25 jan Linköping (b) 0–1

23 jan Växjö (h) 3–4 (öt)

18 jan Frölunda (b). 2–3

16 jan Brynäs (b) 3–4 (str)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)