HockeyNews
PLUS

Söker lösning på problemen: ”Kan inte sparka tio spelare”

(7878) Stefan Fransson / Tranås
Skärmdump TAIF-TV

Publicerad: 21 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Det fortsätter att gå minst sagt tungt för Tranås i Allettan. I helgen åkte fjolårets kvalseriegäng på sin fjärde raka hemmaförlust och har bara sex inspelade poäng efter åtta matcher. Nu vrider och vänder sportchefen Stefan Fransson på verksamheten för att hitta en lösning på den dystra trenden.
– Det är alldeles för många som inte presterar tycker jag, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Första halvan av Allettan har varit riktigt dyster för Tranås som i skrivande stund oväntat ligger sist i den södra serien. Inför helgens möte med Troja/Ljungby berättade tränaren Karl Helmersson för HockeyNews att han inte tycker att laget behöver förstärkning utan att lugn och ro snarare är att ordinera. Sportchefen Stefan Fransson är inne på samma spår.

– Att plocka in någon, det är frågan om det är rätt melodi, det är alltid ett vågspel det där vad som är rätt och fel, men det är klart att jag tycker att det är ett gäng som måste komma upp lite i vår trupp, säger han.

– Det är inte som så att jag är ute och letar på något sätt utan vi har en trupp och just nu känner jag att vi måste få igång den. Vi måste få ut mer av gruppen som vi har. Starten är inte acceptabel, även om det är jättebra lag och jättebra matcher, inget lätt på något sätt, men vi har alldeles för få poäng för vad vi har för material, det tycker jag.

LÄS MER: Under strecket, men vill inte förstärka: ”Måste få lugn och ro” 


Interna diskussioner
Snarare än att desperat jaga nyförvärv är det att rensa luften och ta upp situationen till diskussion som står på agendan i Tranås.

– Säsongen är inte körd men vi måste ta upp frågan, vad är problemet, varför knyter det sig? Det är alldeles för många som inte presterar tycker jag.

Hur låter diskussionerna internt?
– Vi försöker hitta förbättringar på något sätt, det handlar inte om att leta massa fel, det får alla andra göra, utan någonstans måste man hela tiden hade det uppe och det är klart det blir diskussioner och man funderar när inte resultaten kommer, det gör väl allihop inom vår grupp. Men det är inga krismöten på det sättet. Däremot tycker jag att vi måste ta tag i det på något sätt, vi kan inte låta det fallera för det blir ju också ett tapp med intresset och publiken, det blir onda spiraler vid sidan av.

– Vi måste ta upp en diskussion och jag tycker att vi bör göra det och känna på atmosfären och luften lite grann, vad det är som gör att vi inte får ut det, vad det är som hämmar. Jag kan inte sparka tio spelare, det är inte det, det handlar om utan det är små förbättringar vi måste hjälpa varandra med i det här läget.

Har ni några tankar på att förändra på tränarsidan eller tillföra extra resurser i båset?
– Nej, det är så lätt att göra det där, men vad hjälper det? Jag har gett förtroende till mina tränare och spelare och hela ledarstaben så jag får väl titta på mitt, har jag gjort rätt? Har jag tagit in rätt? Jag tycker ändå att jag har ett bättre lag på papperet än vad jag hade när vi spelade kvalserien. Det är som jag säger, vi kanske måste öppna upp en liten diskussion och se vad vi kan hitta. Så känner jag. Det är inte så att vi ska leta fel eller nu ska vi ta bort honom och in med den, det är inte det det handlar om utan vi ska försöka hitta det här tillsammans. Ibland är det bra att göra det och ventilera lite grann.

– Tar man inte upp saken då rullar den på och sen har man bara två omgångar kvar och då är det kört, vi måste prata lite om det här och sen ska vi nog kunna åka upp till Huddinge och få en bra avslutning på första vändan. Det är upp till oss själva, det är bara vi som kan påverka det.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)