HockeyNews
PLUS

HA-svepet: SHL-lånen sänkte VIK och Wilsby fortsätter imponera i SSK

(10980) HA-svep
Bildbyrån

Publicerad: 15 november 2019

FacebookXWhatsApp

Märklig förstaperiod i mötet mellan Västervik och Timrå, SHL-lån som levererar i Almtuna, Modo fick kämpa för segern mot nykomlingen och en JVM-aktuell back som är vrålhet just nu.

Här summerar Daniel Grozdanovski, reporter och krönikör på HockeyNews.se, kvällens fyra matcher i Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Special teams – på gott och ont för Timrå


Timråförvärvet Tobias Lindberg hade en speciell kväll i Västervik där storpubliken 1 869 (gratis entré) hade slutit upp inför Sverige EM-kvalande i fotboll. I den första perioden drog han på sig två utvisningar där den första renderade i ett mål för smålänningarna, medan den andra slutade med två boxplay-mål av Timrå, på inte mindre än 47 sekunder. De två målen betydde att Timrå kunde gå från 0–1 till 2–1. 


I den andra perioden avgjorde Timrå med två mål, ett i powerplay genom Sebastian Hartmann och ett i fem mot fem där Sebastian Ohlsson gjorde sitt andra mål för kvällen. I den tredje perioden bevakade Timrå sin ledning och kunde ta en skön trepoängare.

Nykomlingen orsakade problem för Modo

Det var två formstarka gäng som möttes i Fjällräven Center. Men de flesta hade nog väntat sig en enkel resa för Modo, som ju hade elva raka segrar inför matchen. Men så blev det inte. Modo drog på sig fyra raka utvisningar i den första perioden, men lagets boxplay levererade.

I den andra perioden kunde Modo ta ledningen genom Victor Berglund. Men Kristianstad skulle resa sig. Måltjuven Anton Heikkanen satte sitt åttonde mål för säsongen, drygt halvvägs in i perioden och det var kvitterat.

Det var helt öppet inför den tredje perioden.

Med åtta minuter kvar klev formstarke Adam Tambellini in och satte den avgörande pucken i powerplay. Efter Tambellinis 2–1-mål kunde Modo hålla undan och ta tolfte (!) raka segern. Innan matchen var över hade Johan Forsberg punkterat matchen med mål i öppen kasse.

SHL-lånet sänkte Västerås

Stark seger för Almtuna, som kom från en tung förlust borta mot Karlskrona. Men den här kvällen blev det hemmaseger mot Västerås. Och det blev SHL-lånet från IK Oskarshamn, Hampus Harlestam, som blev matchhjälte. En bra bit in i den andra perioden gjorde den skadedrabbade forwarden sitt tredje mål för säsongen. Ett mål som betydde 2–1.

Harlestam, som i fjol spelade i Hockeyettan med Vimmerby, har nyligen kommit tillbaka efter en skadeperiod och ser ut att göra god nytta i Almtuna, men det är inte hela sanningen. För i matchavslutningen drog Harlestam på sig ett matchstraff för checking to the head och riskerar nu att stängas av.

Noterbart att Almtunas målvaktslån från Örebro, Jonas Arntzen, räddade 24 av 25 skott och var en av matchvinnarna.

Backlånets första mål

Södertälje SK tog veckans tredje seger efter 4–1 mot Tingsryd. En av ljusglimtarna den senaste tiden i SSK är backlånet från Skellefteå, Adam Wilsby, som har snittat en poäng per match. Mot Tingsryd låg backen bakom segern. Han spelade fram till Christopher Bengtssons 1–0-mål i powerplay i matchinledningen.

Sedan gjorde Wilsby, det som blev det matchavgörande 3–1-målet, med fem minuter kvar av den andra perioden. Adam Wilsby lär säkerligen ha stärkt aktier för att ta en plats i Tomas Monténs JVM-lag. Vi måste också nämna att Christopher Bengtsson bidrog starkt till segern – då han även gjorde SSK:s andra mål i matchen – samt hade en assist till Nick Olesens 4–1-mål.

Viktig seger för SSK, som i och med vinstern tar sig förbi Mora i bottenträsket.

Kvällens resultat:

Västervik–Timrå 1–4 (1–2, 0–2, 0–0)

Modo–Kristianstad 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)

Almtuna–Västerås 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

Södertälje SK–Tingsryd 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)