HockeyNews
PLUS

Elias Pettersson målskytt direkt: "Inte nöjd med mitt spel"

(7639) Elias Pettersson
Bildbyrån

Publicerad: 18 september 2019

FacebookXWhatsApp

Ny säsong, nya mål.
I natt gjorde Elias Pettersson sin första match på försäsongen med Vancouver Canucks, och han gjorde det som målskytt.

Fjolåret blev en braksuccé för Elias Pettersson som öste in 66 poäng på 71 matcher och prisades som årets rookie. När han under natten mot onsdagen gjorde sin första träningsmatch inför säsongen så visade 20-åringen att han återigen blir att räkna med. 

Pettersson tog plats som center i Canucks förstakedja där han hade Michael Ferland, ny från Carolina, och Reid Boucher bredvid sig. I den tredje perioden kom sedan den första nätkänningen under försäsongen då han förvaltade en retur som släppts efter ett skott från just Ferlands. Målet innebar en kvittering till 2–2 och Vancouver kunde skulle till slut vinna mötet med Edmonton Oilers med 4–2. 


Sin egen insats var dock inte Elias Pettersson speciellt nöjd med. 

– Rostig förstamatch. Jag var inte glad över mycket i mitt spel, men det är vad försäsongen är till för. Det finns en del jobb att göra, säger han och fortsätter:

– Det är alltid trevligt att näta, men jag är inte nöjd med mitt spel. 


Nöjd med sin förstakedja var inte heller lagets huvudtränare Travis Greene, som även gjorde om i kedjorna under matchen. 

– Den kedjan var bara okej, om jag ska vara ärlig. De såg lite rostiga ut. ”Petey” såg bra ut, kanske lite rostig tycker jag. Ferland var okej. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)