HockeyNews
PLUS

Weigel tillbaka i Löven – DIF gör om i kedjorna

(31624) Weigel Nilsson
Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Bäddat för toppmöte i Umeå.
Björklöven får tillbaka två viktiga pjäser jämfört med senaste matchen mot Tingsryd.
Och Djurgården har kastat om i kedjorna efter derbyförlusten mot AIK.

Det blir som Hockeynews har berättat att Djurgården och huvudtränaren Michael Holmqvist gör om i kedjorna efter 3–0-smällen mot AIK på Hovet.

Poängkungen Wiktor Nilsson flyttas ut på en kant och får lämna över centeransvaret. I Nilssons kedja tar Linus Eriksson, 17, den rollen och ska hålla ihop toppkedjan där även Linus Klasen ingår.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

För första gången den här säsongen ska forwarden David Blomgren spela center och han kliver in mellan Olle Liss och 16-årige Anton Frondell.

– Jag tycker att ”Blomman” är en smart hockeyspelare. Han är stark i det defensiva men skapar även spel. Jag tycker han ska gå center nu när vi har lite tunt. Vi testar det. Han gillar nya utmaningar, säger Michael Holmqvist till Hockeynews om den förändringen.

LÄS MERBlomgrens nyckelroll i DIF mot Löven: "Kul utmaning"

Albin Grewe börjar som extraforward. Hans plats i kedjan med Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin går till Anton Gradin. I fjärdekedjan fortsätter juniorerna Victor Eklund, 17, och Melvin Wersäll, 18, på var sin sida om Fredrik Schlyter, 22.

I Björklöven är centern Fredric Weigel och hans kedjekamrat Nick Schilkey tillbaka efter att ha missat 5–2-segern borta mot Tingsryd. De bildar kedja med Liam Dower Nilsson.

I Löven får Jacob Olofsson börja som extraforward.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)