HockeyNews

Växjö snuvade Rögle på toppvärvningen

(3838) Abbott/Ortega
Bildbyrån

Publicerad: 4 september 2018

Rögle var med och budade på Austin Ortega – men han valde Växjö. Här svarar Rögles sportchef Chris Abbott på frågorna om Jonas Ahnelöv, Rasmus Sandin och hur marknaden ser ut för tillfället. 

Den 13 augusti kunde HockeyNews.se berätta att Rögle och OS-backen Jonas Ahnelöv var allt längre ifrån varandra i förhandlingarna. För några dagar kunde vi avslöja att parterna återupptagit diskussionerna och att backen varit på besök i Lindab Arena. Rögles sportchef Chris Abbott är fåordig kring uppgifterna när HockeyNews träffar honom på SHL:s upptaktsträff.

– Jag vill inte kommentera vilka enskilda spelare vi för diskussioner med. 

Kan du bekräfta att ni har träffat honom?

– Jag vill inte prata om det. Jag har inga kommentarer till specifika spelare. 

Kring Rasmus Sandin som under tisdagen åkte över till Nordamerika för att delta på Toronto Maple Leafs camp har inget nytt hänt. 

– Nej, inget nytt från Torontos sida. Jag har önskat honom lycka till och hoppas att han gör en bra camp. Vi är hoppfulla att få jobba med honom den här säsongen, säger han. 

Ett av Rögles nyförvärv inför säsongen är forwarden Leon Bristedt, som närmast kommer från fyra säsonger på college och sett riktigt het ut under försäsongen. Chris Abbott menar att college är en bra marknad att finna guldkorn på. 

– Collegehockey i stort är ett bra steg för spelare att förbereda sig inför proffslivet, både mentalt och sportsligt. Det finns mängder av bra spelare där borta, den största frågan är egentligen bara vilka som kan anpassa sig till den svenska hockeyn. Leon har varit där borta i fyra år och utvecklats både som spelare och person. Jag är väldigt glad över att vi lyckades värva honom. 

En spelare som kom till SHL från just collegehockeyn inför säsongen är Växjös nyförvärv Austin Ortega, en spelare som även Rögle var med och budade på enligt HockeyNews.se:s uppgifter. 
– Jag scoutade honom, så mycket kan jag säga. 

Hur ser marknaden ut generellt för tillfället?

– Det finns en del spelare lediga fortfarande, både i Nordamerika och i Europa. De har tålamod med NHL och hoppas att de dyker upp något där borta. Samtidigt tittar lagen på var de är just nu och vad de behöver förstärka sina trupper med, säger han.