HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-stjärnorna lämnar sina KHL-klubbar – hit ska Juvonen

(16716) Janne Juvonen/Leksand
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 1 mars 2022

FacebookXWhatsApp

Den före detta Växjö-forwarden Geoff Platt bryter upp från sin KHL-klubb Salavat Julajev precis före slutspelsstarten.

Den tidigare Jokerit-målvakten Janne Juvonen har hittat en ny klubb att spela för efter det att Jokerits säsong ställdes in.

Till följd av Rysslands invasion av Ukraina drog sig den finländska KHL-klubben Jokerit ur slutspelet Gagarin Cup. Före deadline för övergångar den 1 mars har en rad Jokerit-spelare efter en gemensam överenskommelse med klubben lämnat Helsingfors för att avsluta säsongen i andra lag och ligor.

För den tidigare Leksands- och Mora-målvakten Janne Juvonen går flyttlasset till Schweiz där han ska spela för Ambri-Piotta, skriver klubben på sin hemsida. Juvonen, 27, har ett utgående kontrakt med Jokerit där han spelat 23 KHL-matcher den här säsongen och med en räddningsprocent på 89,6.

Den förre Växjö-forwarden Geoff Platt, 36, som både har kanadensiskt och belarusiskt pass har bestämt sig för att lämna Ufa-klubben Salavat Julajev, uppger Championat.com.

LÄS MER: Amerikanske poängkungens val – lämnar KHL-laget inför slutspelet

Platt har spelat hela 630 KHL-matcher sedan 2008/2009 och har gjort 332 poäng. Enligt Championat.com lämnar han nu Ryssland, vilket även Sibir Novosibirsks amerikanske poängkung Nick Shore har gjort. I Shores fall på inrådan av USA:s utrikesdepartement.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)